ISTORIJA OVO NE PAMTI! Drugoligaški STADIONI čekaju Srbiju na EP! Evo kako oni IZGLEDAJU! (FOTO)

Autor:

Sport

10.06.2024

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čak na pet od 10 objekata koji će biti domaćini, igraju članovi popularne "Cvajte".

ISTORIJA OVO NE PAMTI! Drugoligaški STADIONI čekaju Srbiju na EP! Evo kako oni IZGLEDAJU! (FOTO)

Foto: Uefa.com

Evropsko prvenstvo u fudbalu kuca na vrata! Odbrojavaju se dani do početka premijerne utakmice na šampionatu Starog kontinenta u Nemačkoj, koji će 14. juna otvoriti selekcija domaćina protiv reprezentacije Škotske od 21 čas.

"Panceri" će imati tu čast da zaigraju na terenu minhenskog Bajerna, nema sumnje da će Alijanc arena biti ispunjena do poslednjeg mesta, ali treba reći da od 10 stadiona na kojima će se igrati mečevi prvenstva Starog kontinenta, čak polovina je u "vlasništvu" drugoligaških klubova!

Naime, objekti u Gelzenkirhenu, Berlinu, Hamburgu, Kelnu i Dizeldorfu su oni gde svoje mečeve igraju Šalke, Herta, HSV, "jarčevi" i Fortuna, a svi oni su članovi popularne Cvajte!

Foto: www.profimedia.rs

Olimpijski stadion u Berlinu  

Bez konkurencije je olimpijski stadion u Berlinu, na kome igraju plavo-beli, a prima 74.461 navijača. 

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Stadion Fortune u Dizeldorfu

Treba reći da će reprezentacija Srbije pohod ka drugoj fazi takmičenja i predstavljanje na EP imati u Grupi C, utakmicom na Feltins areni u Gelzenkirhenu, koja prima 54.740 gledalaca!

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Veltens arena na kojoj će "orlovi" igrati protiv Engleske

Ujedno, stadion Šalkea je drugi najveći po kapacitetu od drugoligaša, dok je na drugom mestu Hamburgerova "HSH Nordbank arena" sa kapacitetom od 52.245 navijača.

Foto: www.profimedia.rs

Stadion Hamburgera je neretko ispunjen do poslednjeg mesta

Na četvrtoj poziciji nalazi se Esprit arena u Dizeldorfu (51.031 gledalaca), a potom na poslednjem mestu sledi navijačima Crvene zvezde dobro poznat "Rajnenergija stadion" u Kelnu koji broji 49.827 sedećih mesta.

Foto: www.profimedia.rs

Stadion Kelna na kome su se radovali navijači Zvezde

Podsetimo, pre sedam godina, crveno-beli sa Marakane su u Nemačkoj slavili golom Ričmonda Boaćija rezultatom 1:0, u okviru drugog kola grupe H Lige Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading