Petković: ZSO ostaje jedini put za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine

Autor:

Vesti

19.06.2024

21:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petković je naveo da je Lajčaku preneo čvrstu opredeljenost Beograda nastavku dijaloga

Petković: ZSO ostaje jedini put za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Petar Petković

Formiranje Zajednice srpskih opština ostaje jedini put napred kojim je moguće postići normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, poručio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković u razgovoru sa specijalnim posrednikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom u Beogradu.

Petković je u objavi na svom Instagram nalogu saopštio da je sa Lajčakom razgovarao o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji "u svetlu brojnih eskalatornih poteza na štetu srpskog naroda" koje svakodnevno povlači premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

Petković je naveo da je Lajčaku preneo čvrstu opredeljenost Beograda nastavku dijaloga "u kojem je jedino moguće tražiti kompromisna i održiva rešenja na prostoru KiM, nasuprot jednostranim i nasilnim potezima kojima pribegava Priština".

"Formiranje Zajednice srpskih opština onako kako je dogovoreno u Briselu, ostaje jedini put napred kojim je moguće postići normalizaciju odnosa. A na Kurtijeve trikove i pokušaje manipulacije nećemo nasesti", napisao je Petković.

Lajčak je prethodno u Beogradu razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i šefom diplomatije Markom Đurićem.

On je u Beograd stigao iz Prištine gde je razgovarao sa predstavnicima međunarodne zajednice i glavnim pregovaračem Prištine Besnikom Bisljimijem.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
Srki

19.06.2024 21:21

Albanci moraju da pristanu na ZSO jer je to put ka normalizaciji odnosa.

Maja

19.06.2024 21:24

Ono sto je vazno jeste mir, da sacuvamo nasa ognjista.

Sanja

19.06.2024 21:24

Boricemo se za nas narod na KiM. Necemo dozvoliti da Kurti nastavi sa svojim napadima.

Nikola

19.06.2024 21:25

Srbija nikada nece odustati od KIM! Od borbe za srpske nacionalne interese. Za mir I stabilnost