KAPITULACIJA ''LAKE KONJICE'': Švajcarci iskoristili greške Mađara i dobili prvi meč na EP!

Autor:

Sport

15.06.2024

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odličan meč u Kelnu.

KAPITULACIJA ''LAKE KONJICE'': Švajcarci iskoristili greške Mađara i dobili prvi meč na EP!

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Mađarske i Švajcarske odmerili su snage u okviru prvog kola grupe A na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj od 15.00 časova u Kelnu. Izabranici Murata Jakina odnelu su pobedu nad Mađarima rezultatom 3:1. Strelci za Švajcarsku bili su Dua u 13., Ebišer u 45. i Embolo u 93. minutu. Sa druge strane, za Mađare je pogodio Varga u 66. minutu.

Od samog početka utakmice igralo se otvoreno i sa dost inteziteta. Međutim, brzo je Švajcarska preuzela inicjativu i u 13. minutu došla do gola kada je Ebišer uputio sjajn pas kroz sredinu za Dua, a on izašao jedan na jedan sa Gulačijem i smestio lotpu u mrežu.

Nakon toga, igra Mađarske se raspala, Švajcarci su bili apsolutni dominantni i diktirali tempo. Mogle su ''sajdžije'' da dupliraju prednost u 20. minutu kada je defanziva Mađara napravila veliku grešku, a Vargas je šutirao, međutim sjajna intervenzija Gulačija je spasla Mađarsku. Nastavili su izabranici Murata Jakina sa pritiskom, a u 29. minutu je Šer šutirao, ali je bio neprecizan.

Mađari su sve vreme bili u podređenom položaju, a prvi šut u okvri gola imali su u 40. minutu kada je Soboslaj uputio centaršut u kazneni prostor, a Salaj šutirao glavom, međutim, pravo u čuvara mreže Švajcarske. Švajcarci su povisili prednost u 45. minutu kada je fenomenalni Ebišer šutirao sa distance i matirao Gulačija i odveo svoj nacionalni tim sa dobrom zalihom na odmor.

Mađarska se probudila u drugom poluvremenu i uspela da parira protivniku. Švajcarci su prepustili inicijativu protivniku, a izabranici Marka Rosija su pokazali kvalitet i krenuli u totalnu ofanzivu na odbranu Švajcarske. U 53. minutu pretili su Švajcarci preko Vargasa, ali je Gulači lako izašao na kraj i odbranio udarac.

Nastavili su Mađari da vrše pritisak na gol Švajcarske, ali su se Švajcarci odlično branili. Nakon jedne greške defanzive Mađara, u 58. minutu je Endoj uzeo loptu, šutirao sa distance, ali nije bio precizan. Mađari su imali sjajnu priliku u 63. minutu. Salaj je uputio centaršut, a Varga je šutirao glavom sa neki osam metara i promašio.

Na kraju se isplatio presing ''lake konjice'' pa je akcija iz 63. minuta ovog puta bila uspešna. Nakon jedne prelepe akcije, Slalaj je uputio centaršut, a Varga je ovog puta bio precizan glavom i u 66. minutu Mađari su smanjili naterali Švajcarce da strepe. Mogla je ekipa Murata Jakina da uzvrati istom merom u 70. minutu Endoji je probio po levoj strani, zalomio i šutirao, a od Salaja se lopta odbila i na sreću Mađara otišla u korner. Nakon kornera, Šer je šutrao glavom, ali je njegov udarac završio pored gola.

Mađarska je nastavila sa sjajnom igrom, pa su pretili u 72. minutu kada je Kerkez bio u šansi, ali je Zomer pokazao veliki kvalitet. Nakon toga usledilo je nadmudrivanje na sredini terena, Švajcarci su se odlučili na jaku defanzivu i vrebali svoje šanse iz kontra napada. Švajcarska je mogla do gola u 89. minutu kada je nakon kornera glavom šutriao Džaka, ali je Gulači imao sjajanu intervenciju i odbranio udarac. Tačku na susret stavio je Embolo u 93. minutu nakon greške Orbana, potom je lobovao Gulačija i smestio loptu u mrežu.

Drugo poluvreme:

93. minut - GOL! Tačku na susret stavlja Embolo koji je iskoristio greške Mađara i lobovao Gulačija.

89. minut - Nakon kornera Švajcarske, glavom je na prvoj stativi šutirao Džaka, a Gulači je imao fenomenalnu intervenciju i spasao svoj tim.

72. minut - Ponovo prete Mađari, ovog puta je Kerkez bio u šansi ali nije uspeo da iznenadi fokusiranog Zomera!

70. minut - Švajcarska je imala šansu da postigne novi pogodak. Endoji je probio po levoj strani, zalomio i šutirao, a od Salaja se lopta odbila i na sreću Mađara otišla u korner. Nakon kornera, Šer je šutrao glavom, ali je njegov udarac završio pored gola.

66. minut -GOL! Mađari stižu do pogotka. Fanstatična akcija nakon koje je Soboslaj uputi centaršut u kaznenom prostoru, a Varga je ovog puta glavom šutirao direktno u gol.

 

 

63. minutu - Fenomenalna priika za Mađare. Salaj je uputio centaršut, a Varga je šutirao glavom sa neki osam metara i promašio.

58. minut - Nakon pogrešnog dodavanja jednog od defanzivaca Mađarske, Endoj je uzeo loptu, nije hteo da doda nikome, šutirao sa distance, ali je njegov udarac završio preko gola.

53. minut - Pretili su Švajcarci preko Vargasa, ali je Gulači lako izašao na kraj i odbranio udarac.

Prvo poluvreme:

45. minut - GOL! Švajcarska dolazi do novog gola preko Ebišera koji je šutirao sa distance i smestio loptu u mrežu Gulačija koji ništa nije mogao u ovoj situaciji.

 

40. minut - Mađarska je imala prvi udarac prema golu Somera, kada je Soboslaj uputio centaršut u kazneni prostor, a Salaj šutirao glavom, međutim, pravo u čuvara mreže Švajcarske.

29. minut - Defanzivac Švajcarske je dugo vukao loptu, ušao u kazneni prostor rivala i šutirao, ali je izblokiran. Tražio je i penal zbog navodnog igranja rukom Vilija Orbana, ali ga nije dobio.

20. minut - Mađare je mogla skupo da košta greška u odbrani. Nakon neobazrive intervencije jednog defanzivaca Mađrarske, loptu je uzeo Vargas, ali Gulači imao sjajnu intervenciju i sprečio gol.

13. minut - GOL! Švajcarci su došli do vođstva nakon genijalnog pasa u sredinu Ebišera za Dua koji se našao jedan na jedan sa golmanom Mađarske i postigao pogodak. 

 

10. minut - imala je Mađarska kontru koja je obećavala, ali je Šalaj šutirao preko gola.

SASTAVI:

Mađarska: Gulači - Lang, Orban, At. Salaj - Fiola, A. Nađ, Šefer, Kerkez - Soboslaj, Varga, R. Šalaj.

Švajcarska: Zomer - Šer, Akanđi, Rodriges - Vidmer, Frojler, Džaka, Endoj - Ebišer, Dua, Vargas.

PRE MEČA:

Današnji rivali su poslednji put odmerili snage u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo odigrano 2018. godine. U oktobru 2016. godine Švajcarska je slavila u gostima 3:2, dok je godinu dana kasnije trijumfovala i pred domaćom publikom 5:2.

Švajcarci su blagi favoriti s obzirom na to da je kvota na njih 2,30, a na Mađare 3,50. 

U Grupi A juče su igrali Nemačka i Škotska, a domaćini turnira bili su ubedljivi u Minhenu pošto su slavili sa 5:1.

Mađari su trijumfalno prošli grupu u kvalifikacijama, a osim Srbije, iza sebe su ostavili još i Crnogorce, Litvance i Bugare. Na drugoj strani, zapadnoevropska selekcija završila je iza Rumunije, a ispred Izraela, Belorusije, Albanaca sa Kosova i Metohije i Andore.

želat Srbije iz poslednjih kvalifikacija i naš severni sused igraće protiv "časovničara", koji su takođe bildovali mišiće u duelima sa Srbijom. Najpre su nas pobedili na Svetskom prvenstvu u Rusiji, a zatim i na potonjem u Kataru. 

U pitanju je druga utakmica kontinentalnog šampionata i igraće se na stadionu u Kelnu.

Poštovani čitaoci dobar dan, pratite lajv-blog meča prvog kola A grupe na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj između selekcija Mađarske i Švajcarske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading