NIJE SVE IZGUBLJENO! Moćna Srbija spektakularnim PREOKRETOM srušila Kubance! San o Parizu ŽIVI!

Autor:

Sport

19.06.2024

18:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajna igra izabranika Igora Kolakovića.

NIJE SVE IZGUBLJENO! Moćna Srbija spektakularnim PREOKRETOM srušila Kubance! San o Parizu ŽIVI!

Foto: OSSRB

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije započela je svoj nastup na turniru VI Lige nacija 2024. pobedom nad Kubom rezultatom 3:2 (22:25, 21:25, 25:16, 25:21, 15:12) u Ljubljani.

Ova pobeda značajna je ne samo zbog rezultata, već i zbog činjenice da je ekipa Igora Kolakovića stekla značajnu prednost od čak 11 bodova u trci za mesto koje će ih odvesti na Olimpijske igre u Parizu.

Iako je gubila 0:2 u setovima, Srbija je uspela da se digne kao Feniks iz pepela i naredna tri reši u svoju korist, što joj je donelo spektakularnu pobedu.

Luburić je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 21 poenom (31-17, 55 odsto). Kujundžić je takođe dao ogroman doprinos sa sedam poena manje. Nedeljković i Ivović su upisali po devet, Podraščanin sedam (napad 7-4, tri bloka), Kovačević četiri (napad 13-3), a Jovović dva poena. Na drugoj strani Lopez je bio najbolji sa 21 poenom, pratio ga je Jant Erera sa 16.

Nakon trijumfa nad Kubom, Srbija se okreće narednom meču protiv Turske koji je zakazan za petak u 20.30 časova. Nakon toga, sledi duel sa Poljskom u subotu od 16.30 časova, dok će poslednji meč seniorska reprezentacija Srbije odigrati protiv domaćina, Slovenije, u nedelju, od 20.30 časova.

Foto: Starsport

Selektor Srbije Igor Kolaković

Interesantno je da tokom VI Lige nacija 2024. seniorska reprezentacija Srbije neće igrati protiv Francuske, Italije i Bugarske. Svaka reprezentacija će tokom jedne sedmice odigrati četiri utakmice, ukupno 12. Ovo takmičenje obuhvata interkontinentalni deo koji traje od 21. maja do 23. juna, pružajući izuzetnu priliku ekipama da pokažu svoje kvalitete i ostvare zapažene rezultate.

 

Standings provided by Sofascore

 

Pobeda nad Kubom značajna je ne samo zbog osvojenih bodova, već i zbog činjenice da je Srbija stekla značajnu prednost u trci za plasman na Olimpijske igre u Parizu. Očekuje se da će ova pobeda dodatno podići samopouzdanje ekipe pred naredne izazove na turniru VI Lige nacija 2024. Srbija će bez sumnje nastaviti da pruža vrhunske partije u nadi da će se plasirati na Olimpijadu i ostvariti zapažen rezultat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading