LEGENDA UPOZORAVA: Formacija 3-5-2 protiv Engleza je SAMOUBISTVO, kao LIMUNADA! Nisu oni BUGARSKA I ŠVEDSKA!

Autor:

Sport

15.06.2024

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija sutra od 21.00 startuje na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

LEGENDA UPOZORAVA: Formacija 3-5-2 protiv Engleza je SAMOUBISTVO, kao LIMUNADA! Nisu oni BUGARSKA I ŠVEDSKA!

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Srbije sutra od 21.00 igraju protiv Engleske na startu Evropskog prvenstva u Nemačkoj, a uoči meča prvog kola C grupe na stadionu u Gelzenkirgenu legendarni Ivan Golac govorio je o očekivanjima.

On upozorava da formacija "orlova" sa tri defanzivca nimalo nije dobra.

- Mislim da bi u sistemu 3-5-2 jako loše prošli, to bi bilo samoubistvo. Bili bi kao limunada za njih. Englezi će igrati 4-3-3. Imaju sjajne brze igrače po bokovima, pokretljivost u veznom redu, čvrstinu u odbrani. Po meni, najbolja formacija bila bi 4-3-2-1. To je najbolja varijanta jer bi u tom slučaju ispomoć imali i odbrana i napad. Nisu Englezi Bugarska i Švedska. Nemamo mu tu brzinu, linije tima treba da nam budu guste. Oni se kreću, stvaraju prostor, a ključ je pomaganje i zatvaranje. Ako uspemo to, istinski verujem da možemo do remija, što bi bilo ravno pobedi - kaže Golac za Republiku i dodaje:

Foto: Starsport

Ivan Golac

- Ali, teren je jedino merilo, jedino mesto gde se priča, a ne preko novina. Ono što ja govorim svojim igračima, makar igrali i protiv vanzemaljaca, jeste: Mi smo jedinstveni, igramo zajedno i bolji smo od svih. To je moja filozofija, ne priznajem nijednog protivnika i umem da motivišem ekipu.

Kada je reč o motivu, bivši reprezentativac Jugoslavije i defanzivac Sautemptona, Mančester sitija, Bormuta i Portsmuta, kaže sledeće:

- Motiv kada igrate protiv velikih timova nije potreban. Englezi su Englezi, svi žele protiv njih da igraju. Uvek su bili jedinstveni, po tempu, borbenosti, kvalitetu... Volim što igramo s njima prvu utakmicu. Imamo tradiciju igranja protiv njih. Uz ozbiljnu igru i ispunjenje zadataka mislim da možemo do pozitivnog rezultata, iako mislim da njihov dvojac na sredini može da se nosi sa kompletnim našim veznim redom. Analizirajući višedecenijske međusobne duele s njima, mislim da nam oni odgovaraju. Igrali smo uvek dobro protiv njih kroz istoriju. To je rival protiv kojem moramo da damo više od maksimuma, naši fudbaleri sada i možda nikada više neće igrati protiv Engleza. Treba ući sa respektom, timski, a ne da se zatvorimo jer ćemo u tom slučaju jako loše proći. 

Pohvalno je govorio o selektoru Stojkoviću.

Foto: ATA Images

Piksi

- Dobro radi svoj posao. Ne bih nešto naglašavao. Mislim da je on poslednji fudbalski lider naše reprezentacije. Nemamo to više, da neko pokrene i povuče ekipu, da bude oličenje kapitena i lidera. On je sposoban i kvalitetan bio za tako nešto - zaključio je Ivan Golac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading