ŠVAJCARCI ĆE GRMETI NA UEFA! Sajdžijama VAR poništio DVA GOLA! Škoti upisali PRVI bod!(VIDEO)

Autor:

Sport

19.06.2024

22:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska repezentacija Škotske remizirala je protiv Švajcarske rezultatom 1:1 (1:1) u drugom kolu Grupe A na EURO 2024 u Nemačkoj.

ŠVAJCARCI ĆE GRMETI NA UEFA! Sajdžijama VAR poništio DVA GOLA! Škoti upisali PRVI bod!(VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Iako su na premijeri poniženi od domaćina Evropskog prvenstva (1:5), “suknjice” su se daleko više isprsile pred favorizovanim “sajdžijama”, pokazavši da nisu “zalutali” na šampionat Starog kontinenta.

Rano vođstvo Škota, do kojeg su stigli u 13. minutu autogolom Fabijana Šara, dalo je krila izabranicima Stiva Klarka, koje im je doneo Skot Mektomini. Sve je krenulo od kapitena Endija Robertsona, koji je povukao kontru, usledio je šut Mektominija, a defanzivac “sajdžija” u želji da interveniše, smestio loptu iza Jana Zomera za 1:0.

Samo 13 minuta trajala je radost škotske selekcije, pošto je u 26. Đerdan Šaćiri doneo izjednačenje Švajcarcima. Tome je kumovala katastrofalna greška u odbrani “suknjica”, pošto je Ralston očajno vratio loptu, sve je to pratio fudbaler Čikago Fajera i kaznio njegovu neodlučnost - 1:1.

Postigli su Švajcarci još jedan gol do kraja poluvremena, ali je poništen, jer je Ndoje u 33. minutu iz ofsajd pozicije bio precizan, što je potvrdila i VAR soba. Isti igrač je i u nastavku meča mogao da se proslavi, međutim, njegov pored Tirnija u 59. minutu bio zamalo neprecizan.

Buniće se sigurno švajcarci na učinak arbitra Križijaka i VAR sobu, jer su im dva gola poništena, nakon intervencija sobe za video tehnologiju. Za razliku od Ndojea, u drugom poluvremenu je Embolo uhvaćen u nedozvoljenoj poziciji.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Žaliće Škoti i za zicerom Jenlija, čiji  je udarac glavom u 67. minutu zaustavila stativa, pa su Švajcarci imali dosta sreće.

Do kraja se rezultat nije menjao, pa su Švajcarci remijem gotovo obezbedili plasman u narednu rundu takmičenja, jer na kontu sada imaju četiri boda, dok su Škoti sada na jednom, dok je Mađarska bez bodova.

ŠKOTSKA - ŠVAJCARSKA 1:1 (1:1)

STADION: Rajnenerdži u Kelnu. SUDIJA: Ivan Kružlijak (Slovačka). STRELAC: Šar autogol 13. - Šaćiri 26. ŽUTI KARTON: Mektomini, Mekena, Mekgin - Rodrigez.

ŠKOTSKA: Gan – Ralston, Hendri, Henli, Tirni (od 61. Mekena), Robertson – Mektomini, Gilmur, Mekgregor, Mekgin – Adams;

ŠVAJCARSKA: Zomer – Šar, Akanđi, Rodrigez – Vidmer, Džaka, Frojler (od 75. Sijero), Šaćiri (od 59. Embolo) – Ebišer, Ndoje, Vargas (od 75. Rider).

Republika

Foto: printscreen

 

TOK MEČA

DRUGO POLUVREME

KRAJ UTAKMICE - 1:1!

90. minut - Igraće se još četiri minuta nadoknade.

87. minut - Žuti karton za Sijera, koji je u međuvremenu zamenio Forjlera.

82. minut - GOL!!!! Embolo je zatresao mrežu, ali će VAR proveravati! Ne, ipak nema gola, bio je ofsajd!

75. minut - Sijero menja Frojlera.

71. minut - Sada je "požuteo" i Džon Mekgin.

Foto: Tanjug/AP

 

68. minut - Žuti karton za Skota Mekenu.

67.minut - STATIVA! Henli je iz blizine pored Šara pogodio stativu udarcem glavom! Mnogo sreće za Švajcarce!

65. minut - Faul Akanđija na ivici šesnaesterca nad Mektominijem, izvešće Škotska slobodan udarac, opasnost za Zomera.

64. minut - Nova velika prilika za Vargasa, poslao je silovit udarac preko bloka Škotske koji je kasnio sa intervencijom, međutim, daleko iznad gola.

59. minut - Kakva šansa za Švajcarce, Ndoje je šutirao pored Tirnija, zamalo je bio neprecizan. U međuvremenu, Šaćiri je napustio teren, umesto njega igraće Bril Embolo.

Foto: Tanjug/AP

 

56. minut - Dobar udarac Vargasa odbranio je golman Gan.

54. minut - Korner za Švajcarsku, Ralston je intervenisao. Ništa ni od ovog udarca iz ugla, odbranili su se Škoti.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na stadionu "Rajnenerdži".

PRVO POLUVREME

Završeno je prvo poluvreme: Škotska - Švajcarska 1:1 u Kelnu.

45. minut - Još tri minuta nadoknade igra se u prvom poluvremenu.

41. minut - Mektomini je bio u prilici, a Jan Zomer još bolje odbranio. Na drugoj strani, Gan brani šut Džake.

40. minut - Napadaju Škoti, međutim, kruže oko šesnaesterca Švajcarske kao "kiša oko Kragujevca".

33. minut - Ndoje je zatresao mrežu Gana, ali je posle intervencije iz VAR sobe poništen, zbog ofsajda.

31. minut - Prvi žuti karton na meču za Rikarda Rodrigeza iz Švajcarske.

Foto: Tanjug/AP

Šaćiri i Frojler slave izjednačujući gol Švajcarske

28. minut - Au, kakva šansa da Švajcarska potpuno preokrene, Simon Vidmer je mogao do petog gola u reprezentativnom dresu, ali je poslao loptu nekoliko metara iznad prečke.

26. minut - GOOOOOOOOOL!!!! Švajcarci stižu do izjednačenja golom Đerdana Šaćirija, katastrofalna greška Ralstona u odbrani i vraćena lopta koju je Šaćiri prihvatio i opalio po njoj, precizno je smestivši iza leđa Gana - 1:1!

18. minut - Korner za Švajcarce, Ruben Vargas je centrirao, sudarili su se Šar i Ralston, obojica su ostali na travi.

13. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL!!!! Skot Mektomini dovodi Škote u vođstvo!!!! Kakav pogodak iz kontre tima Stiva Klarka, Endi Robertson je povukao kontru, a Mektomini opalio, u želji da interveniše je ispružio nogu Fabijan Šer i postigao autogol!

4. minut - Pokušaj Mektominija završen je nepreciznim udarcem iz daljine.

1. minut - Škoti su krenuli s centra, meč je počeo!

20.50 - Uskoro počinje susret u Kelnu.

PRE UTAKMICE

 

 

20.41 - Švajcarcima je i bod u nekoj varijanti dovoljan za plasman u narednu rundu, ali neće rizikovati da se protiv Nemačke "vade" ukoliko im bude "gorelo pod nogama".

UVOD

Zavesu na šesti dan takmičenja Evropskog prvenstva u Nemačkoj spustiće reprezentacije Škotske i Švajcarske, koje se sastaju u poslednjem meču Grupe A.

Obe selekcije sa različitim raspoloženjima ulaze u ovaj duel, pošto su "suknjice" na premijeri deklasirane od domaćina "pancera" rezultatom 1:5, dok su "sajdžije" takođe bile ubedljive protiv Mađarske i slavile 3:1.

To znači da bi Švajcarci eventualnim novim uspehom već bili sigurni putnici za narednu rundu, dok bi Škoti ukoliko slave sačuvali šanse za prolaz, budući da su na startu doživeli debakl.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Navijači reprezentacije Škotske

Treba reći da po dve selekcije iz svake reprezentacije idu dalje, kao i četiri najbolje trećeplasirane.

Podsetimo, EURO 2024 održava se u Nemačkoj, u 10 različitih gradova: Minhenu, Štutgartu, Hamburgu, Dizeldorfu, Berlinu, Dortmundu, Gelzenkirhenu, Kelnu, Lajpcigu i Frankfurtu.

Takmičenje traje od 14. Juna do 14. jula, a Srbija se nalazi u Grupi C, zajedno sa selekcijama Engleske, Danske i Slovenije. “Orlovi” su prvi meč izgubili od “Gordog Albiona u Gelzenkirhenu (0:1), drugi susret na programu je protiv Slovenije 20. juna u Minhenu, na Alijanc areni, sa početkom od 15 časova. Poslednje treće kolo igraće se 25. juna, rival je Danska od 21 čas, takođe na stadionu minhenskog Bajerna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading