REPUBLIKA U MINHENU: Piksi najavio promene pred Slovence, dotakao se i Tadića! Mitrović: ''Znamo sve o njima i oni o nama!''

Autor:

Sport

19.06.2024

16:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbiju čeka veliki izazov,

REPUBLIKA U MINHENU: Piksi najavio promene pred Slovence, dotakao se i Tadića! Mitrović: ''Znamo sve o njima i oni o nama!''

Foto: Starsport

Foto: Republika

 

Fudbaleri Srbije sutra od 15 časova igraju protiv Slovenije u drugom kolu C grupe na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a tim povodom medijima na Alijanc Areni u Minhenu obratiće se selektor Dragan Stojković Piksi i napadač Aleksandar Mitrović.

Selektor je dobio pitanje ko će šutirati penal,

Piksi: - Neka šutne bilo, samo neka ga da. Nebitno je ko će da šutne. Mislim da i jedan i drugi, u pravu ste. Najvažnije je da staviš loptu u mrežu, tako da...

Biće promena u startnoj postavi.

Piksi: Biće dve promene u odnosu na meč s Engleskom! - rekao je Stojković.

Dotakao se i izvinjena Tadića

Piksi: Ništa se nije specijalno desilo, rekao je šta je rekao, izvinio se i idemo dalje! - jasan je Stojkvić.

Novinari su pitali Piksija da li možemo da očekujemo Tadića u prvoj postavi.

Piksi: Možete!

Sleketor je najavio ofanzivu na Slovence.

- Mi sutra izlazimo na teren da se borimo, svidelo se to vama ili ne. Sloveniju treba da dobijemo, to je cilj. Nećemo sigurno ići sa razmišljanjem o drugom rezultatu, e sad... Biće dobra utakmica, to je sigurno, atmosfera takođe, prava fudbalska, biće dosta Sloveaca, biće Srba i to je lepo. Verujem da će posle zajedno otići na pivo, pa ko pobedi pa neka plati. Biće dobro, radujemo se, ali cilj je da pobedimo - istakao je Stojković.

Motivacija ne manjka.

- Ovaj, sve se briše, pobeda se piše, uobičajena kao i svaka utakmica. Održite sastanak, kažete šta imate, svesni su važnosti ovog turnira, ovog Evropskog prvenstva, ako ti se pruži šansa da uradiš nešto više, treba da iskoristiš. Motivisanost nemojte da brinete, momci su spremni, vidim po treningu da je bilo fenomenalno. Biće u potopunosti spremni da odgovore na izazov koji se zove Slovenija - poručuje Stojković.

Naveo je da su ušli sa dosta repsekta protiv Engleza.

- Misli mda smo protiv Engleza ušli sa dosta respekta, mnogo smo respektovali kao da su došli sa druge planete, ali videli ste da to nije baš tako. Odigrali smo 70 minuta, tako treba protiv Slovenije - rekao je Piksi.

Mitrović je naveo da je Slovencima kvalitet timska igra.

- Timska igra, mislim da su protiv Danaca pokazali dva različitita poluvremena gde su bili defanzivniji u prvom, onda ofanzivniji u drugom. Imaju pojedinačni kvalitet, mislim da nema iznenađenja, igrali smo Ligu nacija dva puta, znamo sve o njima i oni o nama. Mislim da neće biti tu nekih iznenađenja, ta timska igra je najveća vrlina, najveći kvalitet - govorio je Mitrović.

Mitrović je govorio o slabim tačkama Slovenaca.

- Pa dobro, ne bih rekao šta su slabge tačke, možemo pričati posle. Ali, svaka ekipa ima mane, vrline i mane, vrline ćemo pokušati da oduzmemo, a mane da iskoristimo. Tako da, generalno kao što sam rekao, ne mora tu mnogo tša da se krije u današnjem fudbalu se sve zna ko igra, šta igra, uz analize se sve zna. Znamo sve. Imaju mane i pokušaćemo da iskoristimo - objasnio je Mitrogol.

Podsetimo, "orlovi" su na startu poraženi od Engleske sa 1:0, dok su "zmajčeki" remizirali sa Dancima - 1:1.

Fudbaleri Srbije, inače, igraće još i protiv Danske u okviru grupne faze. Taj meč sa skandivanskom selekcijom na programu je 25. juna, takođe na stadionu Alijanc Arena u Minhenu od 21 sat.

Prvoplasirani i drugoplasirani tim obezbediće direktan plasman u nokaut fazu EVRO 2024, dok će to učiniti i četiri najbolje trećeplasirane ekipe. Za plasman se prvo gleda broj bodova, zatim gol razlika, ukupan broj postignutih golova, ukupno pobeda. Posle grupne faze, sledi osmina finala (29. jun – 2. jul), četvrtfinale (5. – 6. jul), polufinale (9. – 10. jul) i na kraju finale (14. jul).

Inače, naši fudbaleri posle 24 godine posta najzad su obezbedili plasman na Evropsko prvenstvo. Kvalifikacije su u gotovo kompletno balkanskoj grupi završili drugom mestu iza Mađara, a ispred Crne Gore, Bugarske, Litvanije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading