NOVA MEDALJA ZA SRBIJU! Barna OSVOJIO treće mesto u svom Beogradu! Bronzu mu URUČIO Vanja Udovičić!

Autor:

Sport

19.06.2024

21:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki uspeh srpskog plivača.

NOVA MEDALJA ZA SRBIJU! Barna OSVOJIO treće mesto u svom Beogradu! Bronzu mu URUČIO Vanja Udovičić!

Foto: FOTO/EVROPSKA KONFEDERACIJE ZA VODENE SPORTOVE

Srpski plivač Andrej Barna osvojio je bronzanu medalju u trci na 100 metara slobodnim stilom na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Barna je do bronze stigao s vremenom od 47,66 sekundi.

Zlatnu medalju osvojio je rumunski plivač David Popovići koji je trku završio za 46,88 sekundi, dok je srebro pripalo Mađaru Nandoru Nemetru (47,49).

 

 

Vanja Udovičić, nekadašnji proslavljeni srpski vaterpolista i ministar sporta, a sada jedan od podpredsednika Evropske federacije vodenih sportova dodelio je medalje pobedniku, drugoplasiranom ali i našem plivaču Andreju Barni.

Republika

Foto: FOTO/EVROPSKA KONFEDERACIJE ZA VODENE SPORTOVE

Vanja Udovičić

KO JE ANDREJ BARNA?

Plivačku karijeru Barna je započeo u plivačkom klubu Spartak iz Subotice. Na međunarodnoj sceni debitovao je u junu 2015. u Bakuu na Prvim Evropskim igrama gde se takmičio u trkama na 50 i 100 metara slobodnim stilom.

 U obe trke Barna se plasirao u finale i zauzeo 6, odnosno 8. mesto. Početkom avgusta iste godine debitovao je i na svetskim prvenstvima pošto je u Kazanju 2015. bio deo srpske štafete 4×100 slobodno koja je u kvalifikacijama isplivala 21. vreme, a Barna je sa vremenom 49,91 bio najbrži u srpskom timu (članovi štafete bili su još i Ivan Lenđer, Uroš Nikolić i Boris Stojanović).

Foto: FOTO/EVROPSKA KONFEDERACIJE ZA VODENE SPORTOVE

 

Krajem avgusta iste godine takmičio se i na svetskom prvenstvu za juniore u Singapuru gde je zauzeo 11. mesto u polufinalu trke na 100 slobodno (uz lični rekord od 50,11 sekundi), dok je na 50 slobodno bio 17. u kvalifikacijama sa vremenom od 23,22 sekunde. U maju 2016. nastupio je u Londonu, na evropskom seniorskom prvenstvu u velikim bazenima gde se takmičio u tri discipline. Na 50 slobodno bio je 35. (vreme 23,02 sekunde), a na duplo dužoj deonici za jednu stotinku uspeo je da popravi lični rekord (na 50,10) što mu je bilo dovoljno za tek 42. mesto u poretku kvalifikacija. Takođe je plivao i u štafeti 4×200 slobodno koja je u kvalifikacijama zauzela ukupno 11. mesto, a Barna je svoju deonicu isplivao za 1:50,60 minuta.

Republika

Foto: FOTO/EVROPSKA KONFEDERACIJE ZA VODENE SPORTOVE

 

Nešto kasnije učestvovao je i na evropskom juniorskom prvenstvu na kom je uz lične rekorde zauzeo dva 5. mesta u trkama na 50 i 100 slobodno.Na svetskom prvenstvu u Budimpešti 2017. takmičio se u dve discipline. Prvo je plivao u štafeti 4×100 slobodno koja je zauzela 9. mesto u kvalifikacijama, uz novi nacionalni rekord, a Barna je svoju deonicu otplivao u vremenu 49,40 sekundi (članovi štafete bili su još i Ivan Lenđer, Sebastijan Sabo i Velimir Stjepanović), a potom i u kvalifikacijama trke na 50 slobodno gde je bio ukupno 33. s vremenom od 22,61 sekunda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading