REPUBLIKA U AUGZBURGU: Pavlović: Da sam ja Piksi, napao bih Engleze od prvog minuta!

Autor:

Sport

13.06.2024

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Štoper "orlova" govorio je o očekivanjima na startu Evropskog prvenstva.

REPUBLIKA U AUGZBURGU: Pavlović: Da sam ja Piksi, napao bih Engleze od prvog minuta!

Foto: Starsport

Foto: Republika

 

Fudbaleri Srbije u nedelju od 21 igraju protiv Engleske na startu Grupe C Evropskog prvenstva u Nemačkoj, a tim povodom medijima se obratio defanzivac "orlova" Strahinja Pavlović.

Koliko je ovo veliki test za Srbiju?

- Imamo tešku grupu i imamo jedan od najtežih protivnika na turniru i to će biti najteža utakmica na prvenstvu. Moramo da se pripremimo najbolje moguće i da na kraju dođemo do pozitivnog rezultata. Takođe, Slovenija i Danska su sjajne ekipe i moramo dosta da uradimo da prođemo grupu - rekao je Pavlović, pa dodao:

- Imaju jak tim, ofanzivno, pre svega, to je težak izazov za nas. Kako se spremiti za Harija Kejna? Neverovatan igrač, imao je sjajnu sezonu, ali ako hoćemo da ga zaustavimo, moramo da igramo zajedno i damo više od 100 odsto. Moramo da budemo zajedno i da se zajedno branimo i to je ključno za nas.

 

 

Kako zadržati balans i da li je Mitrović davao neke savete?

- To je nešto na čemu radimo, imamo još vremena. Imamo dosta iskusnih igrača koji će nam dati dobre savete - kaže Pavlović.

Rusi će biti podržati Srbiju pošto njihova reprezentacija nije ovde. Da li je Srbija naučila nešto od poraza u Moskvi 4:0.

- Bilo je teško jer smo ostali sa igračem manje, videli smo neke greške, ali to je bila prijateljska utakmica i ne brinemo previše o tome - rekao je Pavlović ruskom novinaru.

Da li je Srbija bolja nego u Kataru?

- Imali smo nastup u Kataru, gde nismo dobro odigrali, nismo bili u formi i nismo igrali tako dobro. Sada mislim da postoji neka razlika u odnosu na to i bolje smo pripremljeni za to takmičenje. Verujem da će biti bolje nego pre dve godine - ističe Strahinja.

Džud Belingem?

Foto: Tanjug/AP

Belingem i Kejn

- Kako ga zaustaviti? Sjajan fudbaler, šta da kažem, osvojio je mnogo toga i moramo da pazimo i da ga zaustavimo - rekao je Pavlović.

Vrline Srbije?

- Ove četiri godine smo pokazali da igramo dobar fudbal, na gol više, a više problema smo imali sa primanjem golova. To su uglavnom bili problemi u defanzivi i mogli smo neke utakmice da pobedimo da smo bolje igrali kao tim u odbrani. Mislim da smo dosta radili na tome i mislim da ako nastavimo da igramo fudbal kao iz kvalifikacija da možemo svakog da ugrozimo jer je to naša najveća snaga - naglašava Pavlović i osvrće se na klupski učinak:

- Dosta sam napredovao u Salcburgu i nadam se da će biti sve bolje.

Foto: Republika

Detalj sa konferencije: Pavlović i portparol FSS Vuković

O Švedskoj i podršci navijača:

- Dobro je što nismo primili gol od Švedske i dobro smo odigrali defanzivno. Što se tiče podrške, naravno da nam znači i prijatno smo iznenađeni što je bilo toliko navijača na treningu.

Kada je reč o taktici, rekao je sledeće:

- Ne mogu da otkrivam, radili smo odvojeno, napadači svoj deo, a mi svoj. Radili smo na individualnim greškama koje smo pravili i dosta toga smo radili na fizičkoj spremi i to su neke stvari na kojima smo radili. Mnogo više vremena nego pred Katar i bilo koje okupljanje pre toga, imali smo petnaestak dana, dve pripremne utakmice da radimo na nekim stvarima i mi smo ekipa koja je uvek igrala na gol više i dosta ofanzivno, svakako smo radili na tome i ofanzivni igrači treba dosta da pomažu nama što se videlo na prethodnoj utakmici. Ceo tim mora da napada i da se brani. To je ključ pobede.

Formacija sa četiri defanzivca?

- Mislim da će ta opcija sa četiri pozadi i dalje biti tu jer smo svakako igrali sa tri pozadi i uigraniji smo u toj formaciji, ali zaista ne znam... Sigurno je da ćemo je koristiti i u budućnosti. Što se tiče ekipe, ne mogu da kažem - rekao je Pavlović.

Mišljene o Englezima?

- To su sve igrači koji igraju na nivou i koji su navikli na pritisak i to im neće biti ništa nepoznato, da igraju pod pritiskom, ne vidim ništa specijalno što može da nam pomogne. Znamo sve o njima i mi pokušavamo da se pripremimo što je bolje moguće, ali daćemo sve od sebe. Mislim da baš zbog toga što su opasni sa svih strana da moramo da se spustimo malo više dole, da se branimo dole jer će to biti neophodno u dobrom delu utakmice. Koliko god su dobri, moramo da igramo naš fudbal i moramo napadački, da dajemo golove i mislim da na toj utakmici će nam biti potrebno i jedno i drugo - naglašva Pavlović.

Trojica reprezentativaca pohađali su istu školu u Šapcu.

- To je jako lep podatak da tri igrača dolaze iz jedne Osnovne škole, Birmančević, Lukić i ja živeli smo jako blizu. Znamo se od malih nogu. To je jedan jako lepo podatak i hteo bih da pozdravim sve iz škole Laza Lazarević - kaže stameni štoper Srbije.

 

 

Šta vam je Piksi rekao?

- Imali smo sastanak gde nam je predstavio plan, normalno da nam je cilj da prođemo grupnu fazu i napravimo korak više. Svi smo svesni da je to moguće, samo je bitno da budemo tim, dosta se pričalo o timskom duhu, da smo pokazali da možemo da budemo dobra ekipa, a ukazao nam je i na greške tokom kvalifikacija i to je to. Veruje u nas i ovaj tim i mi takođe verujemo da možemo da prođemo grupu.

Foto: Republika

Piksi na treningu

Da li pre velikih utakmica sanjate šta će se desiti?

- Ne dešava mi se da sanjam često, ali dosta razmišljam o utakmici noć pre meča, zamišljam situacije, kako bi trebalo da reagujem, često se i dešava da se ostvari.

Imaju li Englezi mane?

- Sigurno da sve ekipe imaju prednosti i mane i Englezi isto tako. Videli smo protiv Islanda... Bili su dobro organizovani i pobedili su Englesku tako da analiziramo sve i siguran sam da ćemo se dobro pripremiti.

Na pitanje da li bi napao Engleze ili "parkirao autobus" ispred gola, Pavlović je imao konkretan odgovor:

- Sigurno da bih izašao gore i probao da napadnem Engleze.

Fudbaleri Srbije, inače, igraće još i protiv Danske i Slovenije u okviru grupne faze. Nakon Engleza, naredni meč izabranici Dragana Stojkovića Piksija igraju protiv Slovenije 20. juna, takođe na stadionu u Gelzenkirhenu, ali od 15 časova. Potom će za kraj odmeriti snage sa skandivanskom selekcijom 25. juna na stadionu Alijanc Arena u Minhenu od 21 sat.

Podsetimo, "orlovi" su na EVRO 2024 za svoju bazu izabrali grad Augzburg od oko 300.000 stanovnika. Od utorka su Smešteni u hotelu Maksimilijans u centru grada gde imaju odlične uslove. Juče su odradili prvi trening koji je s tribina pratilo više od 3.000 navijača, međutim od danas je fanovima zabranjen pristup treninzima. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading