VLAHOVIĆ PRED ENGLESKU: JAKI su, ali NIKO NIJE NEPOBEDIV! CILJ je da PROĐEMO GRUPU!

Autor:

Sport

14.06.2024

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadač "orlova" optimista pred start Evropskog prvenstva.

VLAHOVIĆ PRED ENGLESKU: JAKI su, ali NIKO NIJE NEPOBEDIV! CILJ je da PROĐEMO GRUPU!

Foto: Starsport

Foto: Republika

 

Fudbaleri Srbije u nedelju od 21 sat igraće protiv Engleske u okviru prvog kola C grupe Evropskog prvenstva, a tim povodom se medijima u Augzburgu obratio napadač "orlova" Dušan Vlahović.

Dobio je pohvale od legendarnog Kristijana Vijerija.

- Probaš da ne osećaš pritisak, ali kada igraš protiv Boba Vijerija, zahvalio bih mu se i menjao bih pet-šest golova za rezultat reprezentacije. Hvala mu što tako misli i ranije je govorio lepo o meni, već sam mu se privatno zahvalio - rekao je Vlahović.

Glavni sudija meča biće Italijan Danijele Orsato.

- Kakva iskustva imam sa njim? Bogu hvala, donosio nam je dobro i nadamo se da će i sada. Jedan je od najboljih sudija na svetu i ima ko zna koliko utakmica u Ligi šampiona i na EP i na SP. Voli da pušta igru sa dosta duela, odličan je sudija tako da je ovo njegovo poslednje takmičenje i želim mu sreću posle karijere - kaže Vlahović.

Da li bi napao Engleze, poput Pavlovića koji je juče to rekao?

- Onda da poslušamo Kalabu kao Mistera da vidimo šta misli... On misli da treba tako, ja nisam razmišljao o tome, sve se zaboravlja. Da li izašli visoko ili nisko, selektor će odlučiti - rekao je Vlahović.

Da li ti se dopada lopta za EURO2024?

- Za sada me sluša, ali neka sluša za dva dana, pa nek se nastavi... Što se tiče lopte, rekao sam da je čudna, ne da ne odgovara, zavisi kako je šutneš - rekao je Vlahović.

Omiljen je Vlahović među navijačima.

- Emocija je jaka kada su te stvari u pitanju. Do pre par godina ja sam bio na njihovom mestu i viđao sam isto kao i neki od njih. Uvek se trudim da svima izađim u susret jer su došli da nas vide. Znam kako to funkcioniše, najmlađi samo pričaju o tome i to ostaje za ceo život, to mi je još veći podstrek za dalje", rekao je Vlahović i zahvalio se svima na podršci.

Doprineo je Vlahović i pobedi protiv Švedske u prijateljskom meču.

- Ja sam tu da radim u službi ekipe i da se podredim ekipi i šta joj treba. Tu sam da pokušam da odradim maksimum. Mi smo jedna ekipa i nema nikakve sujete ko će dati gol, ko neće, sa te strane sam srećan što sam u akciji kod gola Švedske učestvovao. Mada, nije to bilo ništa specijalno. Bitna nam je bila ta pobeda jer nismo dugo pobedili. Atmosfera u ekipi je odlična i može da bude samo bolje, tako da smo svi srećni i jedva čekamo da počne utakmica - rekao je Vlahović.

Na treninzima se radilo na ispravljanju grešaka.

- Radili smo na ispravljanju grešaka i to su prve stvari koje bi trebalo da se srede da bismo napredovali. Radili smo na tome i kako izaći protiv Engleza. Ima još dva dana do utakmice, imamo još dva treninga i imaćemo neke finese, tako da radili smo na svemu i ovo je izazov za sve nas i biće jako uzbudljivo - poručio je Vlahović.

Katar ili Nemačka?

- Sigurno je drugačije nego u Kataru. Mislim da smo bili jako dominantni i otišli smo s velikim očekivanjima javnosti. Nismo bili na našem nivou u kvalifikacijama za EURO i plasirali smo se. Verovatno smo igrali drugačije, lošije nego pred Katar, ali to je deo fudbala i najvažnije je na kraju da smo se plasirali. Lakše nam je što nema euforije toliko. Nekada iz euforije izlazi i malo nerealnosti. Kada smo se plasirali i svi su mislili da idemo u polufinale Katara. Ovako imamo mirniji ambijent i možemo mirnije da se pripremamo za utakmice koje predstoje. Ovde smo da se takmičimo i napravimo rezultat - poručio je Vlahović.

O pritisku i ogovornosti:

- Ne osećam preteranu odgovornost i pritisak jer na kraju dana igramo fudbal, ne znam ni ja šta da radimo da bismo osećali pritisak. Gledaće nas ceo svet, cela Srbija, ali da nam to nabije pritisak - ne. Odgovornost naravno prema ljudima da damo maksimum i da budemo na nivou, ali u smislu da li može da me poremeti ako ne dam gol, to nije tako. Najbitnije je da ekipa pobeđuje i da ostvarujemo rezultate. Nakon sve ove tri utakmice videćemo se ne znam gde, ali jedino me zanima da budem u službi tima, ostalo može da dođe i ne mora - objasnio je Vlahović

Island je nedavno šokirao Engleze pobedom.

- Niko nije nepobediv. Pogledali smo meč protiv Islanda i ima stvari koje mogu da se prepišu od njih jer su ih pobedili na Vembliju pred 80 hiljada ljudi. Sve je moguće, oni su favoriti, možda i najveći na turniru, ali mi verujemo u sebe i idemo korak po korak da se predstavimo u najboljem svetlu - ističe.

Nahvalio je saigrača iz napada Aleksandra Mitrovića.

- Važan je za nas, on je najbolji strelac u istoriji naše reprezentacije i nadamo se da će postići neke golove i na turniru, naravno da je važan za nas. Možete da rastete uz njega, srećni smo što je sa nama. Kakav je van terena? Veoma je drugačiji od onoga na terenu, smiren je i duhovit, volimo da provodimo vreme zajedno i divna je osoba. Zadovoljstvo je igrati sa njim - poručio je Vlahović.

Koliko je tebi lično bitno?

- Važno je jer smo na najvećem turniru, već sam igrao na jednom Svetskom prvenstvu i ovo mi je važan turnir. Moramo da se trudimo da budemo najbolji što je moguće. Na kraju će sve biti dobro, ali je važno za sve. Svi pričaju o kvalitetu Kejna i Fodena, da li ja mogu da budem bolji od njega? Kejn je dao 53 gola, dao je 300 golova u karijeri, on je jedan od najboljih igrača sveta, ne bih da se poredim sa njim jer smo drugačiji tip i on igra deceniju na ovom nivou. On je jedan od najboljih, ne bih sebi da pravim pritisak. Ali, biće prilika za mene da igram bez pritiska, zar ne? Svi očekuju da on osvoji EURO, ali ja ne bih da se poredim sa njim - rekao je Vlahović.

Šta je cilj?

Želimo da prođemo grupnu fazu, nikad ne znate šta će se desiti u nokaut fazi, idemo samo meč po meč - rekao je Vlahović.

Da li je ovo konačno vaša godina?

- Nikad ne znate šta će se desiti, ovde smo posle 24 godine i daćemo sve od sebe da idemo napred. Nikad ne znate, videćemo šta će se desiti - rekao je Vlahović i osvrnuo se da li je meč sa Engleskom meč u kome će odlučiti napadi:

- Engleska je jedan od najboljih ekipa na turniru i biće teško. Ne bih da poredim, biće dobra utakmica i daćemo sve od sebe da dođemo do rezultata. Ne znam šta da kažem, znam da će biti teško, jaki su, jake igrače imaju u svim linijama i zato su jedan od favorita turnira.

Fudbaleri Srbije, inače, igraće još i protiv Danske i Slovenije u okviru grupne faze. Nakon Engleza, naredni meč izabranici Dragana Stojkovića Piksija igraju protiv Slovenije 20. juna, takođe na stadionu u Gelzenkirhenu, ali od 15 časova. Potom će za kraj odmeriti snage sa skandivanskom selekcijom 25. juna na stadionu Alijanc Arena u Minhenu od 21 sat.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading