PAVLOVIĆ JE PRIRODNA SILA, A SRBIJA FABRIKA DEFANZIVACA! Srpski štoper ZADIVIO statističke mahere!

Autor:

Sport

12.06.2024

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hvalospevi na račun Strahinje.

PAVLOVIĆ JE PRIRODNA SILA, A SRBIJA FABRIKA DEFANZIVACA! Srpski štoper ZADIVIO statističke mahere!

Foto: www.profimedia.rs

Sa početkom Evropskog prvenstva, sve oči su uprte ka potencijalnim zvezdama turnira. Među devetoricom igrača do 23 godine koji bi mogli da se nađu u centru pažnje, ističe se mladi srpski reprezentativac Strahinja Pavlović. Analize poznate platforme za statistiku u sportu - Opta pokazuju da je talentovani štoper iz Red Bul Salcburga zasluženo na listi igrača koji bi mogli da zasene svoje protivnike.

Pored Pavlovića, na listi su još štoper Belgije Zeno Debast, centralni vezista Hrvatske Martin Baturina, centralni vezista Ukrajine Georgi Sudakov, defanzivni vezista Portugalije Žoao Neves, levo krilo Španije Niko Vilijams, levo krilo Slovačke Leo Sauer, desno krilo Belgije Johan Bakajoko i napadač Gruzije Georges Mikautadze.

 

- Srbija je u prošlosti proizvela neke sjajne defanzivce, a čini se da je Strahinja Pavlović još jedan od njih. Talenat Red Bul Salcburga je mešavina starog tipa i savremenih varijanti centralnih bekova. Njegovi fizički atributi čine da se ističe na terenu, pravi je primer odbrambenog igrača protiv kojeg nijedan napadač neće uživati u igri. I to se vidi u njegovim rezultatima. Od svih igrača koji su prošle sezone proveli bar 1.000 minuta na terenu u austrijskoj Bundesligi samo trojica nadmašuju njegovih 64,1 odsto dobijenih duela, s tim da je on imao najmanje 177 duela više od te trojice. Pored toga, samo dvojica igrača su uspešnija od Pavlovićevih 71,9 odsto dobijenih vazdušnih duela, ali je i u tom segmentu imao 153 više okršaja u skoku nego pomenuti par - navodi se u Optinom obrazloženju.

Nije hvaljena samo fizikalija srpskog fudbalera, već i njegova tehnika.

- Činjenica da je on prirodna sila ne bi trebalo da dovede do pogrešnih shvatanja o njegovoj tehnici. Ne želimo da kažemo da je 'mekan na lopti za tako velikog čoveka', ali je svakako igrač koji voli da ima loptu u nogama i dobro je kontroliše. U prošloj sezoni je napredovao i bio treći igrač u Bundesligi Austrije po broju progresivnih iznošenja (345), a peti za progresivno iznošenje od najmanje 10 metara (122), demonstrirajući tako želju da započinje napade Salcburga. S obzirom na građu, ima iznenađujuću promenu tempa kretanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading