ORI SE STADION: KOSOVO JE SRBIJA! Navijači SRBIJE grmeli - Englezi zaćutali!

Autor:

Sport

16.06.2024

22:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo se naši čuju.

ORI SE STADION: KOSOVO JE SRBIJA! Navijači SRBIJE grmeli - Englezi zaćutali!

Foto: Profimedija

Foto: Republika

 

Srbija i Engleska igraju meč prvog kola C grupe na EVRO 2024, a naši navijači "orlovima" pružaju bezrezervnu podršku. Iako su Englezi brojniji, pristalice Srbije se mnogo bolje čuju na stadionu Šalke arena u Gelzenkirhenu.

Naročito su Srbi došli do izražaja i grmeli kada su se dovikivali na dve odvojene tribine. Naime, jedni su skandirali Kosovo, a drugi odgovarali sa Srbija. Navijači sa Ostrva u tim trenucima su bili u čudu i bukvalno su zaćutali.

Inače, naši fudbaleri posle 24 godine posta najzad su obezbedili plasman na Evropsko prvenstvo. Kvalifikacije su u gotovo kompletno balkanskoj grupi završili drugom mestu iza Mađara, a ispred Crne Gore, Bugarske, Litvanije. Nakon Engleza, fudbalskoj reprezentaciji Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj ostaje da odigra još dve utakmice grupne faze. „Orlovi“ će u drugom kolu C grupe igrati protiv Slovenije u četvrtak, 20. juna, od 15 časova na „Alijanc areni“ u Minhenu. Za kraj grupne faze, četu Dragana Stojkovića Piksija 25. juna od 21 sat očekuje utakmica protiv selekcije Danske, takođe na stadionu minhenskog Bajerna.

Prvoplasirani i drugoplasirani tim obezbediće direktan plasman u nokaut fazu EVRO 2024, dok će to učiniti i četiri najbolje trećeplasirane ekipe. Za plasman se prvo gleda broj bodova, zatim gol razlika, ukupan broj postignutih golova, ukupno pobeda. Posle grupne faze, sledi osmina finala (29. jun – 2. jul), četvrtfinale (5. – 6. jul), polufinale (9. – 10. jul) i na kraju finale (14. jul).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading