GLEDA I NE VERUJE: Đoković u čudu! Da li bi se Novak snašao u ovakvom teniskom meču? (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

23.07.2024

06:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovako je nekada bilo...

GLEDA I NE VERUJE: Đoković u čudu! Da li bi se Novak snašao u ovakvom teniskom meču? (VIDEO)

Foto: Instagram.com/djokernole/printscreen

Najbolji teniser u istoriji belog sporta Novak Đoković priprema se za svoje novo učešće na Olimpijskim igrama, a mabicije su potpuno jasne i želja jeste sam finiš teniskog turnira i borba za zlatnu medalju, jedino priznanje koje Đoković barem za sada ne poseduje.

U četvrtak 25. jula oko podneva po srpskom vremenu Novak će saznati svoj put ka samoj završnici OI 2024 u Parizu. Naime, tog dana će biti održan žreb za teniski turnir, a vi ljubitelji belog sporta sa nestrpljenjem iščekuju ishod, s obzirom da Đokovića već na samom startu može očekivati "pravi pakao". Naime, Đoković kao drugi nosilac na predstojćem takmičenju već na prvoj prepreci može da se sastane sa Rafaelom Nadalom.

Španac jeste daleko od nekadašnje forme, ali bi svakako njihov međusobni duel na startu turnira predstavljao istinski spektakl.

Međutim, uoči svečane ceremonije otvaranja Olimpisjkih igara u Parizu, na društvenim mrežama se pojavio snimak iz osme decenije XIX veka sa jednog od teniskih mečeva. Poznajući savremeni teniski sport, čini se da navedeni duel nema nikakvih dodirnih tačaka sa današnjim belim sportom i samo po sebi se postavlja pitanje kako bi se Novak Đoković snašao u takvom okruženju.

Svakako, pogledajte snimak i sami ocenite da li bi najbolji teniser u istoriji ovog sporta imao bilo kakve šanse za trijumf.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by istorijat™ (@istorijat)

 

Kada je reč o onome što planeta nestrpljivo očekuje, na teniskom olimpijskom turniru će se takmičiti 64 tenisera, od kojih će 56 biti odabrano na osnovu rang liste, dok će preostalih osam dobiti specijalnu pozivnicu od Međunarodnog olimpijskog komiteta. Ovo otvara vrata za neka iznenađenja i omogućava teniserima van glavnog takmičenja da se bore za prestižne olimpijske medalje.

Jedinu do sada olimpisjku medalju Đoković je osvojio u Brazilu 2008. godine kada je u borbi za bronzanu medalju savladao Amerikanca Džejmsa Blejka 2:0 (6:3, 7:6), a pre toga je u polufinalnoj rundi poražen od Rafaela Nadala 1:2 (4:6, 6:1, 4:6).

U naredna tri olimpijska učešća Đoković nij uspevao da stigne do medalje. Dva puta je bio poražen u duelu za bronzu, a jednom je čak eliminisan u prvom kolu olimpijskog turnira.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading