NAKON DUGIH SEDAM GODINA: Crno-beli ponovo u Ligi šampiona - evo gde možete pratiti duel Partizana i kijevskog Dinama!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

23.07.2024

06:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Došlo je vreme da se krene u novu evrospku odiseju.

NAKON DUGIH SEDAM GODINA: Crno-beli ponovo u Ligi šampiona - evo gde možete pratiti duel Partizana i kijevskog Dinama!

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Nakon punih sedam godina fudbaleri beogradskog Partizana odigraće svoj prvi meč u okviru UEFA Lige šampiona.

Zahvaljujći činjenici da su prethodne takmiačrske godine stigli do zvanja vicešampiona Srbije, sebi su omogućili učešće u kvalifikacijama za elitni rang evropskog klupskog takmičenja, a na putu ka plasmanu u grupnu fazu prvi protivnik biće im kijevski Dinamo, višestruki šampion Ukrajine koji je sezonu 2023/24 okončao na drugoj poziciji u ukrajinskom šampionatu sa svega dva boda manje u odnosu na ekipu Šahtjora.

Puleni trenera Aleksandar Stanojević prvi meč će odigrati na gostujućem terenu, tj. u poljskom Lublinu gde je Dinamo domaćin usled dobro poznatih dešavanja na teritoriji Ukrajine.

Ono što svakako može obradovati sve navijače Partizana, ali i ljubitelje fudbala, jeste činjenica da je obezbeđen i direktan prenos sa "Arene Lublin". Meč koji počinje u 20 časova biće direktno prenošen na RTS-u 1, kao i na TV Arenasport Premium 1.

 

Revanš meč na programu je za osam dana na stadionu u Humskoj ulici.

Kada je reč o beogradskom Partizanu, crno-beli su svoj poslednji meč u okviru UEFA Lige šampiona odigrali 2. avgusta 2017. godine kada su na "Karaiskakisu" gostovali ekipi Olimpijkosa. Meč je završen rezultatom 2:2, a pogotke za crno-bele postigli su Sejduba Suma i Uroš Đurđević. Ipak, zbog trijumfa u Beogradu rezultatom 3:1, crveno-beli iz Pireja su obezbedili plasman u plej-of fazu takmičenja.

Da podsetimo, jučerašnji žreb u Nionu odlučio je da će pobednik dvomeča u kome se sastaju Partizan i Dinamo iz Kijeva, u trećoj kvalifikacionoj rundi sastati sa škotskim velikanom, ekipom Glazgov Rendžersa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading