LEBRON SPAS ZA "DRIM TIM": Bez njega bi propali

Autor:

OI 2024

22.07.2024

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spasio ih je sramote.

LEBRON SPAS ZA "DRIM TIM": Bez njega bi propali

Foto: Tanjug/AP

Lebron Džejms vezao je pet poena kad je bilo najpotrebnije i odveo svoj tim na +6 u poslednjem minutu, čime je pokazao da je i dalje prva zvezda košarkaške reprezentacije SAD. Nakon nedavnog trijumfa protiv Južnog Sudana, Lebron je ponovio svoj herojski nastup i protiv aktuelnog šampiona sveta, Nemačke. Amerikanci su slavili rezultatom 92:88 i tako stekli sjajno raspoloženje pred Olimpijske igre, gde ih očekuje susret sa Srbijom.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

 


Nakon što su Nemci poveli sa 82:81 na četiri minuta do kraja, Amerikanci su napravili mini seriju od 6:0, a onda su svetski prvaci uspeli da se vrate na samo jedan poen zaostatka. Tada je Lebron Džejms preuzeo odgovornost, postigavši trojku, a zatim i dvojku za vođstvo od 92:86 na 45 sekundi do kraja. Njegovi potezi su bili ključni za očuvanje prednosti i pobedu njegovog tima.

Lebron Džejms je bio najefikasniji igrač Amerike sa 20 poena, šest skokova i četiri asistencije, dok su ga pratili Džoel Embid sa 15 poena, osam skokova i pet asistencija, kao i Stefon Kari sa 13 poena. Ostali igrači koji su se istakli bili su Entoni Edvards sa 11 poena, Holidej i Dejvis sa po 10 poena.

Iako su se borili hrabro, Nemačka nije uspela da savlada moćni tim SAD. Franc Vagner je bio najefikasniji sa 18 poena, dok su ga pratili Obst sa 14 poena, Danijel Tajs i Denis Šruder sa po 13 poena, uz 10 asistencija za Šrudera. Moric Vagner je takođe bio dvocifren sa 12 poena.

Ovaj trijumf Amerikanaca predstavlja važan momenat uoči Olimpijskih igara, a predstavljaće dodatni motiv za susret sa Srbijom u nedelju, u 1. kolu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading