NAVIJAČI LEGIJE BRUTALNO ZAPRETILI IZBEGLICAMA DA NISU DOBRODOŠLE! Islamofobijom su opet digli na noge fudbalski svet (VIDEO)

Autor:

Sport

22.07.2024

23:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navikli smo od njih na najluđe koreografije

NAVIJAČI LEGIJE BRUTALNO ZAPRETILI IZBEGLICAMA DA NISU DOBRODOŠLE! Islamofobijom su opet digli na noge fudbalski svet (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Početak fudbalskog šampionata Poljske obeležen je pobedom Legije nad Zaglebjem rezultatom 2:0, ali ono što je privuklo mnogo više pažnje od meča jeste skandalozna koreografija navijača Legije. Na tribini, poznatoj po vatrenim fanovima, osvanuo je rasistički transparent sa porukom upućenom izbeglicama islamske veroispovesti. Slika na transparentu prikazuje dva muškarca i jednu ženu, pri čemu žena drži svinjsku glavu, a muškarci bejzbol palicu i čekić. Ekstremni desničari često koriste svinju kao simbol islamofobije u Poljskoj, a uz natpis "izbeglice dobrodošle" navijači su izazvali potpuni haos.

Nakon ovog skandala, oglasio se i sam klub, ali umesto osude postupka svojih navijača, klub je istakao poštovanje različitih pogleda i uverenja.

- Klub poštuje različtosti pogleda i uverenja, soldiraššemo se i podržavamo sve kojima je naneta neka nepravda. Zato smo između ostalog direktno angažovani kroz brojne aktivnosti oko izbeglica iz Ukrajine koju je 2022. godine napala Ruska Federacija. Kreiramo i sprovodimo programe i projekte podrške, obrazovanja, integracije i izgradnje zajednice usmerene na decu i mlade, bolesne i one isključene širom Poljske koji su posebno vezani za zajednicu našeg kluba. A pošto učestvujemo u humanitarnim aktivnostima, i u onim vezanim za važne državne dogašaje. Legija će uvek poštovati navedene modele ponašanja. Dogovori, navijanje, individualno ponašanje navijača na stadionu ili na društvenim mrežama nisu stav kluba, koji svojim delovanjem čini sve da postavi dobar primer koji se temelji na vrednostima koje su poštovanje, poštena igre i pomoć onima kojima je to potrebno, poručili su iz kluba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading