DA LI SU CENE U GUČI PRETERANE? Ko će da da 3.800 za pečenje i 490 dinara za običan sok?!

Autor:

Biznis

04.08.2024

20:17 >> 21:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nešto je i pojeftinilo

DA LI SU CENE U GUČI PRETERANE? Ko će da da 3.800 za pečenje i  490 dinara za običan sok?!

Foto: rina

Guča, grad poznat po svom čuvenom festivalu trubača, svake godine privlači hiljade posetilaca iz zemlje i inostranstva. Osim muzike i sjajne atmosfere, mnogi dolaze i zbog bogate ponude hrane, ali ipak, cene su često toliko visoke, da sve ostalo lako može "pasti u vodu".

Kada je reč o hrani, Guča nudi raznovrsne specijalitete koji zadovoljavaju ukuse posetilaca. Klasična pljeskavica košta između 350 i 400 dinara, dok ljubitelji gurmanskih užitaka treba da izdvoje između 450 i 500 dinara za gurmansku pljeskavicu. Mešano meso, omiljeni izbor mnogih, košta 1800 dinara po kilogramu, dok se cene svadbarskog kupusa kreću između 500 i 640 dinara.

Kada je reč o pečenju, praseće pečenje se kreće između 3.000 i 3.300 dinara po kilogramu, dok je jagnjeće pečenje nešto skuplje, sa cenom od 3500 do 3800 dinara po kilogramu. Za osveženje, posetioci mogu birati između sokova čija cena počinje od 300 dinara, točenog piva po ceni od 300 dinara za 0.5l, i flaširanog piva čije cene variraju između 360 i 440 dinara.

Ljubitelji kafe mogu uživati u espresu čija cena iznosi između 150 i 185 dinara, nes kafi koja košta od 200 do 250 dinara, i domaćoj kafi čija je cena 150 dinara. Za sveže ceđene sokove posetioci će izdvojiti između 360 i 490 dinara. Za suvenire, majice sa motivima Guče se prodaju po ceni od 1.000 dinara, dok se cene magneta kreću između 80 i 200 dinara.

Naravno, poseta Guči sa porodicom zahteva veći budžet, posebno ako planirate uživanje u pečenju koje može koštati preko 3.000 dinara po kilogramu. Ovo je samo jedan od razloga zbog kojih se mnogi posetioci bune, ali neosporno je da Guča i dalje privlači veliki broj posetilaca svojom muzikom, atmosferom i bogatom gastronomskom ponudom.

Podsetimo, Guču su u proteklim danima okupirali gosti koji su prostigli sa svih strana sveta, a festivalska euforija polako dostiže svoj vrhunac. Od ranih jutarnjih časova na svakom koraku čuje se truba, ulice su prepune radoznalih turista, a u kafićima i lokalima još od juče teško je pronaći slobodan sto. Iako je varošica krcata posetiocima, ogromne gužve tek se očekuju – automobili u kolonama pristižu u svetsku prestonicu trube, a po prvi put nakon više godina u Guču dolaze i organizovane grupe iz svih evropskih zemalja.

Privatni smeštaj u Guči i okolnim mestima odavno se ne može naći, a mnogobrojnim gostima ljubazni meštani ustupili su svoja dvorišta i imanja za postavljanje šatora. Najviše turista došlo je iz Grčke, Nemačke, Austrije, Francuske i Velike Britanije, kao i susednih zemalja, a najluđa višednevna žurka uveliko je u toku – na svakom koraku se igra i peva, pa je već izvesno da će ovogodišnja Guča prevazići sva očekivanja i postaviti nove rekorde.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading