DOJČE BANK DOTAKLA DNO! U ovakvoj situaciji nisu bili GODINAMA

Autor:

Biznis

24.07.2024

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveća nemačka banka u ozbiljnom problemu

DOJČE BANK DOTAKLA DNO! U ovakvoj situaciji nisu bili GODINAMA

Foto: Shutterstock

Najveća nemačka banka Dojče bank objavila je danas da je u drugom kvartalu 2024. zabeležila gubitak od 143 miliona evra, što predstavlja njen prvi kvartalni gubitak od početka 2020. godine.

Dojče bank je morala da izdvoji 1,3 milijarde evra kao meru predostrožnosti za troškove dugogodišnjeg pravnog spora sa akcionarima banke Postbank i tako završila kvartal sa gubitkom, prenosi nemački ekonomski nedeljnik Viršaftsvohe.

Što se tiče operativnog poslovanja,ukupan prihod banke u drugom kvartalu 2024. porastao je za dva odsto na 7,6 milijardi evra.

Posebno dobri rezultati su zabeleženi u investicionom bankarstvu, gde su prihodi porasli za devet odsto međugodišnje na 2,6 milijardi evra.

Današnji kurs dinara


Zvanični srednji kurs dinara za evro danas je 117,0764 dinara, što je neznatna promena u odnosu na utorak, objavila je Narodna banka Srbije. 

Dinar je prema evru ostao nepromenjen u odnosu na pre mesec dana, na godišnjem nivou je jači za 0,1 odsto, a od početka godine takođe je jači za 0,1 odsto.

Rast je ostvaren uglavnom od poslova savetovanja i izdavanja hartija od vrednosti, što je udvostručilo prihode.

Viši regionalni sud u Kelnu je nagovestio da bi mogao da odluči u korist akcionara Postbank koji tuže Dojče bank zbog navodno nedovoljne obavezne otpremnine za manjinske akcionare nakon preuzimanja iz 2010. 

Ako ne bude vansudskog sporazuma, sud u Kelnu će odlučiti 21. avgusta ove godine, a Dojče bank se priprema za najgori scenario.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading