BEOGRAD I SRBIJA KAO DOMAĆINI EXPO 2027. NA OLIMPIJSKIM IGRAMA! "Igraj za čovečanstvo: sport i muzika za sve"

Autor:

Biznis

24.07.2024

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posetiocima će od 30. jula do 8. avgusta biti dostupna i virtuelna interaktivna aktivacija koja spaja Pariz i Beograd - Prozor u EXPO 2027.

BEOGRAD I SRBIJA KAO DOMAĆINI EXPO 2027. NA OLIMPIJSKIM IGRAMA! "Igraj za čovečanstvo: sport i muzika za sve"

Foto: Republika

Beograd i Srbija predstaviće se kao domaćini specijalizovane izložbe EXPO 2027 tokom Olimpijskih igara u okviru Srpske kuće u parku La Vilet u Parizu.

Zahvaljujući temi "Igraj za čovečanstvo: sport i muzika za sve", organizatori EXPO2027 očekuju veliko interesovanje javnosti okupljene u Parizu, navodi se u saopštenju preduzeća Ekspo. 

Kako je navedeno, to je odlična prilika da se EXPO 2027 Beograd predstavi upravo u Parizu, gradu u kom se nalazi sedište Međunarodnog biroa za izložbe (BIE), koja rukovodi expo manifestacijama. 

U petak, 2. avgusta, sa početkom od 11 časova, posetioci Srpske kuće imaće priliku da vide na koji način igra, kroz sport i muziku, može imati pozitivan uticaj na čovečanstvo i odgovoriti na konkretne izazove sa kojima se svet suočava. 

Kako se navodi, osnivač NTC programa Ranko Rajović održaće predavanje "Igra i njen značaj za čoveka i čovečanstvo", a prisutnima će se obratiti ministar sporta Zoran Gajić, a zatim će se održati panel diskusija na temu EXPO 2027 izložbe u kojoj će učestvovati direktor EXPO 2027 Dušan Borovčanin, direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju Privredne komore Srbije Mihailo Vesović, srpska odbojkašica Ivana Nešović i reprezentativka Srbije u streljaštvu Andrea Arsović.

Posetiocima će od 30. jula do 8. avgusta biti dostupna i virtuelna interaktivna aktivacija koja spaja Pariz i Beograd- Prozor u EXPO 2027.

Jedan interaktivni prozor (ekran) biće u Srpskoj kući, a drugi u Beogradu. Svi posetioci Srpske kuće moći će kroz igru, pokret i razne zabavne igrice (memorije, iks-oks i padalice) da komuniciraju sa stanovnicima i posetiocima Beograda (kod Ruskog cara u ulici Kneza Mihaila) u realnom vremenu. 

Ova aktivacija otvoriće specifičan prostor za igru između Pariza i Beograda i time dodatno naglasiti značaj teme specijalizovane izložbe EXPO 2027.

Direktor preduzeća EXPO 2027 Dušan Borovčanin učestvovaće 31. jula na poslovnom forumu MEDEF International koji se takođe održava u Srpskoj kući, gde će imati prilike da okupljenim zvanicama, predstavnicima uticajne i poslovne javnosti, predstavi Specijalizovanu izložbu i njen značaj za Srbiju i srpsku privredu i ekonomiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading