INTERNET-PRODAVNICA PREVARILA PORODICU IZ BEOGRADA: U eKupi misle da smo svi mi glupi!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Primili porudžbinu za televizore samsung, koje uopšte nisu imali na stanju, pa danima zavlačili mušterije

INTERNET-PRODAVNICA PREVARILA PORODICU IZ BEOGRADA: U eKupi misle da smo svi mi glupi!

Foto: Republika

Kupovina putem interneta trebalo bi da bude pravo uživanje. Naručite proizvod, dobijete odgovor kada vam željena stvar stiže, onda fino sačekate isporuku i platite. Zvuči jednostavno, ali nije. Bar ne na svim platformama koje se bave trgovinom i dostavom putem interneta.

Kao jedan od nepouzdanih internet-servisa pokazao se mnogo reklamirani eKupi. Evo kako je Beograđanin (svi podaci poznati redakciji) prošao kada je kod njih pokušao da kupi televizor.

BEZOBRAZLUK

Naš sagovornik hteo je da kupi nove televizore za dnevnu i dečju sobu, kao i fiksni nosač za njih. Oba televizora su marke samsung i on je dobio potvrdu od eKupi da je narudžbenica primljena i da će mu željeni proizvodi biti isporučeni u predviđenom roku od tri dana.

- Moja žena ih je zvala prvog dana i rekli su da isporuka nije krenula. Poslednjeg dana kada je trebalo da dobijemo televizore, ja sam pozvao da vidim šta se dešava. Čovek koji mi se javio rekao je da će proveriti šta se dešava i da će nam se javiti, međutim, to nije učinio - kaže ovaj Beograđanin.

Kada je istekao rok za isporuku, naš sagovornik je ponovo nazvao pomenutu internet-prodavnicu i tek tada shvatio da su supruga i on bezočno prevareni.

- Pošto nas nisu nazvali, kao što su obećali, ja opet pozovem njih i tada mi čovek iz eKupi mrtav hladan kaže: "Pa mi veliki samsung nemamo na stanju", da bi se ispostavilo da ga nisu imali na lageru ni kada su primili i potvrdili narudžbu. U tom trenutku sam stvarno bio besan i otkazao porudžbinu. Nije, međutim, stvar samo u tom njihovom neprofesionalnom odnosu jer mi smo rezervisali i montažera i čovek je tri dana bio pripravan da dođe da nam montira nosač. Sada smo zbog njihove nebrige moja porodica i ja ispali nepouzdani - ispričao nam je ogorčeni potrošač.

ISTO U HRVATSKOJ

Ova firma nije samo u Srbiji nepouzdana. Po forumima se mogu naći nezadovoljni kupci i u regionu. Tako je, recimo, čovek u Hrvatskoj preko tamošnjeg eKupi naručio četiri nove danlop gume za automobil, ali kada je stigla isporuka, bilo je očigledno da je bar jedna od četiri već bila korišćena, narodski rečeno polovna.

- Čovek im je poslao sliku sa sve njihovim trakama kako su mu poslali i oni kažu da ne vide ništa sporno. Sramota - napisao je jedan od korisnika foruma na kojem je i otvorena priča o prevari s gumama.

Na pitanja nemaju odgovore

Srpski telegraf poslao je pitanja internet-prodavnici eKupi. Precizno su navedeni broj pošiljke i njihova potvrda da je narudžba primljena i da će biti dostavljena u određenom roku. Interesovalo nas je zašto kupci nisu obavešteni o kašnjenju i zašto je uopšte primljena narudžba proizvoda koje nemaju. Odgovor nismo dobili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Baka

23.07.2024 21:52

Februara sam uplatila sto u Jisku a skoro 5 meseci cekala na isporuku posle desetak poziva.