ŠTA SVE MOŽETE KUPITI U NEMAČKOJ ZA 2000 DINARA? Ćevapi su na akciji, a OVAJ proizvod je NEVEROVATNO JEFTIN

Autor:

Vesti

15.06.2024

08:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cene u nemačkim marketima i pijacama iznenadiće mnoge.

ŠTA SVE MOŽETE KUPITI U NEMAČKOJ ZA 2000 DINARA? Ćevapi su na akciji, a OVAJ proizvod je NEVEROVATNO JEFTIN

Foto: Shutterstock, Pixabay

Kada država domaćin organizuje veliko sportsko takmičenje poput Evropskog prvenstva u fudbalu, očekuje se da cene hrane i drugih proizvoda skoče. Međutim, situacija u Nemačkoj, tačnije u Augzburgu, izgleda drugačije nego što bi se očekivalo, piše Mondo.

Poznati lanci prodavnica poput "Aldija" nisu povećali cene proizvoda, već su neke čak i spustili kako bi privukli više kupaca. Testirajući kupovnu moć od oko 2.000 dinara, novinari su uočili da su cene veoma slične onima u Srbiji, a pojedini proizvodi su čak i jeftiniji, zahvaljujući akcijama. Lokalci objašnjavaju da je razlog tome lokacija - Augzburg je jeftiniji grad u poređenju sa Berlinom i Minhenu, kao i sa severnim delom Nemačke.

Cene voća i povrća variraju, pri čemu su banane dva evra, jabuke od 1,45 do 2,59 evra, dok je avokado neverovatno jeftin, svega 69 centi. Za kilogram mladog krompira potrebno je izdvojiti 1,99 evra, dok su tri paprike babure na akciji za 1,39 evra. Meso je u rangu cena u Srbiji, a čak su primećene i akcije za proizvode poput ćevapa.

Na pijaci u Augzburgu, cene proizvoda se kreću drugačije. Pored voća i povrća, posebno su iznenađujuće niske cene slatkiša, voćnih jogurta i mlečnih proizvoda, dok su alkoholna pića i cigarete daleko skuplja nego što su ljudi navikli.

Uzimajući u obzir raznoliku ponudu, akcije i relativno niske cene, može se zaključiti da je u Augzburgu moguće pronaći povoljne opcije za kupovinu, posebno ako se prate akcije i posebne ponude. Ovo je zasigurno dobra vest za turiste koji posećuju ovaj deo Nemačke, naročito sada u trenutku održavanja Evropskog prvenstva u fudbalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading