ŠOK OBRT U ALBANSKIM REDOVIMA! SPREMA SE DRŽAVNI UDAR NA KURTIJA: OVK traži njegovu smenu, zapretili odmazdom!

Autor:

Vesti

18.06.2024

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

OVK veterani tvrde da se neće dobro završiti!

ŠOK OBRT U ALBANSKIM REDOVIMA! SPREMA SE DRŽAVNI UDAR NA KURTIJA: OVK traži njegovu smenu, zapretili odmazdom!

Foto: Tanjug/AP, Profimedia

Faton Kljinaku, vršilac dužnosti predsednika Organizacije veterana OVK, izjavio je da vlada Aljbina Kurtija radi protiv interesa veterana. On je najavio proteste ukoliko tzv. Ustavni sud Prištine ne obori zakon o minimalnim zaradama, prenosi Gazeta Ekspres.

Kljinaku ističe da je zakon o minimalnim zaradama nepravedan prema veteranima i da će organizacija preduzeti akcije ukoliko se zakon ne promeni. Ovaj sukob dodatno komplikuje političku situaciju i odnose između veterana OVK i vlade.

- Poslednja komunikacija sa ovom vladom... skoro dve godine otkako se nismo čuli. Možemo da komuniciramo koliko hoće, ali do kompromisa može da dođe samo po zakonu. Ukoliko Ustavni sud vrati odluku u korist vlade imaćemo proteste. Kada odluka Ustavnog suda bude vraćena u korist vlade, ta vlada će otići - rekao je Kljinaku.

On je ocenio da je vlada Aljbina Kurtija radila protiv veterana OVK, prenosi Gazeta ekspres.

- Ova Vlada je radila protiv ratnih veterana, a drugo što znate imali smo proteste jer su borcima skinuli minimalnu platu - rekao je Kljinaku.

On je dodao da su veterani OVK izbačeni iz Zakona o minimalnoj zaradi zbog čega je, uz pomoć nekoliko poslanika, ovaj zakon upućen Ustavnom sudu.

On je za Front onlajn rekao da penzije koje veterani dobijaju nisu dovoljne za život.

- Vlada je nepravedno isključila veterane iz zakona o minimalnoj plati. Vidite kakva je inflacija na Kosovu, 170 evra koje sada dobijaju je otprilike 70 evra. Ovaj novac nije dovoljan - kazao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading