ŠTO PRE FORMIRATI ZSO, OSTAJEMO PRI OČUVANJU REZOLUCIJE 1244: VUČIĆ objavio detalje sastanka sa Miroslavom Jenčom!

Autor:

Vesti

18.06.2024

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Održan je važan sastanak za Srbiju!

ŠTO PRE FORMIRATI ZSO, OSTAJEMO PRI OČUVANJU REZOLUCIJE 1244: VUČIĆ objavio detalje sastanka sa Miroslavom Jenčom!

Foto: instagram/printscreen/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je pomoćnika generalnog sekretara UN za Evropu, Centralnu Aziju i Ameriku, Miroslava Jenču.

- Otvoreno sa Miroslavom Jenčom @un_dppa o ulozi #UN u stabilizaciji prilika i očuvanju mira u regionu, ali i na globalnom planu.

Detaljno sam informisao uvaženog sagovornika o situaciji na Kosovu i Metohiji i izrazio zabrinutost zbog nastavka jednostranih poteza Prištine, koji za cilj imaju konstantan pritisak na srpsko stanovništvo, uz grubo kršenje svih prava koja predstavljaju i temeljne vrednosti samih Ujedinjenih nacija.


U tom smislu, posebno sam istakao potrebu za što hitnijim formiranjem Zajednice srpskih opština i striktno ispunjavanje obaveza iz Briselskog sporazuma, koje Priština izbegava već duže od deset godina.

Naglasio sam kritični značaj poštovanja Rezolucije 1244 SB UN i ključnu ulogu UNMIK u skladu sa mandatom koji je ovoj misiji poveren u cilju očuvanja mira, ali i zaštite prava Srba i nealbanaca na Kosovu i Metohiji, u čemu ćemo, kao i do sada
- napisao je predsednik Srbije na svom Instagram profilu "buducnostsrbijeav".

 

 

Podsećamo, predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je juče na međunarodnoj konferenciji u Atini "Mir i održivi razvoj" posvećenoj šestoj godini od potpisivanja Prespanskog sporazuma, da ne voli da vidi dvostuke standarde koji postoje i kada je reč o saradnji Beograda sa Pekingom - EU može, Srbija ne može, a ni kada se govori o poštovanju teritorijalnog integriteta koji je bitan u slučaju Ukrajine ali ne i Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (43)

Loading
David

18.06.2024 10:44

Nadam se da će ovo otvoriti put ka održivom rešenju za Kosovo.

Kaja

18.06.2024 10:44

ZSO se mora pomeriti sa mrtve tačke.

Bojan

18.06.2024 10:44

Drago mi je što se Vučić aktivno angažuje na zaštiti prava Srba kroz institucionalne mehanizme kao što je ZSO.

Vanja

18.06.2024 10:45

Ovo je korak ka jačanju demokratije i lokalne samouprave na Kosovu.