RADI SE O SKUPU VISOKOG RIZIKA: Ministar Ivica Dačić pozvao organizatore "MIRDITA, DOBAR DAN" da otkažu festival!

Autor:

Vesti

18.06.2024

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar je jasno rekao šta bi održavanje provokativnog festivala donelo!

RADI SE O SKUPU VISOKOG RIZIKA: Ministar Ivica Dačić pozvao organizatore "MIRDITA, DOBAR DAN" da otkažu festival!

Foto: printscreen/RTVPink

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je danas organizatore festivala "Mirdita, dobar dan" da taj događaj otkažu.

Dačić je za televiziju Pink rekao da je pitao ljude u MUP koji se bave javnim skupovima i da policija ima ingerencije nad skupovima na otvorenom, dok ne izdaje dozvole za skupove u zatvorenom prostoru.

- Videćemo šta će to biti. Ja sam rekao da je to skup visokog rizika. Reč je o prostoru koji nije javni. Ne učestvuju naši državni organi. Mi apelujemo da se taj događaj otkaže. Šta će dalje država da preduzima u ovom trenutku ja ne mogu da kažem - rekao je Dačić.

On je dodao da se ta manifestacija održava više godina, ali da on misli da sada nije vreme.

Podsećamo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je pomoćnika generalnog sekretara UN za Evropu, Centralnu Aziju i Ameriku, Miroslava Jenču.

- Otvoreno sa Miroslavom Jenčom @un_dppa o ulozi #UN u stabilizaciji prilika i očuvanju mira u regionu, ali i na globalnom planu.

Detaljno sam informisao uvaženog sagovornika o situaciji na Kosovu i Metohiji i izrazio zabrinutost zbog nastavka jednostranih poteza Prištine, koji za cilj imaju konstantan pritisak na srpsko stanovništvo, uz grubo kršenje svih prava koja predstavljaju i temeljne vrednosti samih Ujedinjenih nacija.

U tom smislu, posebno sam istakao potrebu za što hitnijim formiranjem Zajednice srpskih opština i striktno ispunjavanje obaveza iz Briselskog sporazuma, koje Priština izbegava već duže od deset godina.

Naglasio sam kritični značaj poštovanja Rezolucije 1244 SB UN i ključnu ulogu UNMIK u skladu sa mandatom koji je ovoj misiji poveren u cilju očuvanja mira, ali i zaštite prava Srba i nealbanaca na Kosovu i Metohiji, u čemu ćemo, kao i do sada - napisao je predsednik Srbije na svom Instagram profilu "buducnostsrbijeav".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading