BIVŠI MINISTAR CVETKOVIĆ SMRŠAO 20 KILOGRAMA ZA GODINU DANA: Evo kako izgleda njegov jelovnik, a jednu stvar je prekopirao od Novaka Đokovića! Otkrio i recept kako da zavarate napad gladi!

Autor:

Vesti

18.06.2024

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slobodan Cvetković, doskorašnji ministar privrede, smršao je za godinu dana čak dvadeset kilograma. Potpuno je promenio ishranu, postepeno uvodio fizičku aktivnost, pa je danas pun energije i ima bolji san

BIVŠI MINISTAR CVETKOVIĆ SMRŠAO 20 KILOGRAMA ZA GODINU DANA: Evo kako izgleda njegov jelovnik, a jednu stvar je prekopirao od Novaka Đokovića! Otkrio i recept kako da zavarate napad gladi!

Foto: Facebook/printscreen

Slobodan Cvetković je na svom Instagram profilu podelio sliku kako izgleda danas, a kako je izgledao pre godinu dana uz opis da je za 12 meseci skinuo 20 kilograma - sa 112 spao je na 92 kilograma.

U razgovoru za Republiku, Cvetković kaže da je promenio način života- okrenuo se zdravoj ishrani, šetnji i treninzima, ali i autofagiji, načinu ishrane gde se jede samo u određenom periodu dana, a koji primenjuje i čuveni teniser Novak Đoković. 

Foto: Privatna arhiva

Cvetković je promenio način ishrane i uvek trčanje

- Prvo sam video šta mi prija, a šta ne od ishrane (preko analiza krvi), izbacio sam sve što mi ne prija i pored toga primenio i autofagiju. Ona mi se baš dopala, dao sam šansu organizmu da se isprazni i očisti. Prvo, pšenica mi ne prija, kao ni svinjsko meso. Odlična mi je heljda, ovsene pahuljice i neki domaći mlečni proizvodi, kao i zeleniš - kaže Cvetković i otkriva kako izgleda njegov jelovnik za jedan dan:

- Prvi obrok mi bude sirova heljda, koja je potopljena veče ranije, izblendana sa kefirom, šakom badema i jednom bananom. Dodam i asai bobice mlevene, mogu i borovnice. Ručak je riba, morska ili rečna, sa blitvom, ali bez krompira. Može i neki stejk sa salatom. Večere, naravno, nema. Jedem između 12 i 16h ili između 12 i 18h, posle i pre toga ne. 

Alkohol uopšte ne uzima. Ponekad se, priznaje, malo počasti nečim što nije dozvoljeno, ali, ističe, trudi se da istraje naredni put. 

- Slatko mi je najviše nedostajalo, i sad se ponekad počastim nekim domaćim kolačem, ali zaista retko.  Kada sam počeo sa autofagijom bilo je malo nervoze, što je i prirodno, ali sam u početku zavaravao glad čajem, vodom, jogurtom i onda uhvatite ritam i posle je mnogo lakše...  - dodaje Cvetković. 

Foto: Foto Privatna arhiva

Bivši ministar kaže da se oseća mnogo bolje i da ima bolju koncentraciju

Uz promenu načina ishrane ubacio je i fizičku aktivnost. U početku su to samo bile šetnje, a onda je lagano povećavao distancu, pa polako uveo i trčanje. Danas radi i vežbe, mahom u prirodi, a benefiti zdravog načina života su višestruki. 

- Osećam se bolje, zdraviji sam, imam kvalitetniji san, bolje izgledam fizički... - navodi bivši ministar. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vladimir Jovanović

18.06.2024 16:04

Jako bitna vest i od presudnog značaja !