A TRAŽI PODRŠKU SRBIJE! "SVUGDE PONOSNO GOVORIM DA JE KOSOVO DRŽAVA": Organizatorka "MIRDITE" ismeva ceo SRPSKI NAROD, gazi USTAV u sred BEOGRADA!

Autor:

Vesti

18.06.2024

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sramno je superlativ za ovakav nastup!

A TRAŽI PODRŠKU SRBIJE! "SVUGDE PONOSNO GOVORIM DA JE KOSOVO DRŽAVA":  Organizatorka "MIRDITE" ismeva ceo SRPSKI NAROD, gazi USTAV u sred BEOGRADA!

Foto: Foto promo

Sofija Todorović, koja organizuje sramni antisrpski festival "Mirdita, dobar dan" na Vidovdan, pokazala je danas neviđenu bahatost u studiju i ponovila da je za nju Kosovo - nezavisna država.

Organizatorka "Mirdite" je đuskala u studiju i poručila:

- I ovde i na svakom drugom mestu bez problema ću da kažem - Kosovo je država!

Festival koji propagira nezavisnost naše južne Pokrajine naišao je na osudu srpskog političkog vrha, preko Nikole Selakovića i Ivice Dačića, koji su apelovali na organizatore da otkažu pomenuti događaj. Očekuje se odgovor predstavnika "Mirdita, dobar dan". Dodatna provokacija jeste što je održavanje festivala planirano za najveći srpski nacionalni praznik - Vidovdan.

Podsećamo, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je danas organizatore festivala "Mirdita, dobar dan" da taj događaj otkažu.

Dačić je za televiziju Pink rekao da je pitao ljude u MUP koji se bave javnim skupovima i da policija ima ingerencije nad skupovima na otvorenom, dok ne izdaje dozvole za skupove u zatvorenom prostoru.

- Videćemo šta će to biti. Ja sam rekao da je to skup visokog rizika. Reč je o prostoru koji nije javni. Ne učestvuju naši državni organi. Mi apelujemo da se taj događaj otkaže. Šta će dalje država da preduzima u ovom trenutku ja ne mogu da kažem - rekao je Dačić.

On je dodao da se ta manifestacija održava više godina, ali da on misli da sada nije vreme.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading