VODENA STIHIJA NOSI ŽIVOTE KAO OD ŠALE: Bujice razaraju Nepal i Indiju, preko 2000 hitno evakuisano!

Autor:

Svet

15.06.2024

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Havarija parališe i domaće i turiste!

VODENA STIHIJA NOSI ŽIVOTE KAO OD ŠALE: Bujice razaraju Nepal i Indiju, preko 2000 hitno evakuisano!

Foto: Youtube/Printscreen/Band Jornalismo

Najmanje 10 ljudi poginulo je u poplavama i klizištima izazvanim jučerašnjim obilnim kišama u himalajskim regionima Indije i Nepala. Zbog jakog nevremena, 2.400 turista nasukano je u severoistočnoj indijskoj državi Sikim. Šestoro je poginulo u državi Sikim, a još četvoro tokom klizišta u susednoj nepalskoj provinciji Koši.

- Kiša neprekidno pada već 36 sati. Izvukli smo tela mrtvih i predali ih porodicama - rekao je za Si-En-En Hem Kumar Četri, okružni sudija Sikima.

U snažnom nevremenu u državi Sikim teško je oštećeno najmanje 45 kuća, puteva, mostova i druge infrastrukture. Sikim, poznat po svojim živopisnim himalajskim pejzažima, ima 28 planinskih vrhova, 21 glečer i više od 200 jezera. Međutim, kao i svaki planinski region, podložan je smrtonosnim poplavama i klizištima.

Turisti zaglavljeni, ali bezbedni

Čhetri je izjavio da je oko 2.400 turista zaglavljeno na raznim turističkim mestima u državi zbog klizišta koja su zatrpala puteve i jakih kiša koje su oštetile mostove.

  • "Oni su zaglavljeni, ali su bezbedni. Dogovorili smo smeštaj sa vlasnicima hotela dok nevreme ne prođe," rekao je on.

Podsećamo, danas popodne izbio je snažan požar u skadarskom naselju "Ndok Mazi", blizu pijace polovne odeće.

Plamen je zahvatio nekoliko stanova i uništio 25 poslovnih objekata. Jedna žena je evakuisana na nosilima zbog posledica gušenja dimom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading