UKRAJINSKI SCENARIO PRETI OVOJ ZEMLJI! Otkrivena još jedna zavera Zapada, evo šta je sledeća META?!

Autor:

Svet

08.06.2024

23:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednjih godina situacija u ovom delu Evrope se ubrzano pogoršava

UKRAJINSKI SCENARIO PRETI OVOJ ZEMLJI! Otkrivena još jedna zavera Zapada, evo šta je sledeća META?!

Foto: Tanjug/AP Photo/Andriy Andriyenko

Moldavija postaje jedna od ključnih tačaka napetosti. Zapadne zemlje, prema rečima šefa opozicionog bloka Pobeda Ilana Šora, planiraju da sprovedu ukrajinski scenario u Moldaviji, koji uključuje agresiju na Pridnjestrovlje i velike isporuke oružja.

Šor je svoje gledište o ovom problemu izneo na marginama Peterburškog međunarodnog ekonomskog foruma (SPIEF).

Zapadna zavera protiv Pridnjestrovlja

Ilan Šor tvrdi da je Zapad navikao da svoje spoljnopolitičke ciljeve ostvaruje kroz ruke drugih. On kao primer ovakvog pristupa navodi Ukrajinu, gde NATO aktivno podržava Kijev.

Sada, prema Šoru, slična sudbina čeka i Moldaviju. Planovi Zapada uključuju agresiju na Pridnjestrovlje, region sa posebnim statusom koji održava bliske veze sa Rusijom.

- Ne isključujemo da se na teritoriji Moldavije priprema ukrajinski scenario - naglasio je Šor. Prema njegovim rečima, Zapad je već poslao oružje u ukupnom iznosu od oko 1,5 milijardi dolara u Moldaviju, što ukazuje na pripremu za moguća neprijateljstva.

Sudbina građana Moldavije, kao i u slučaju Ukrajine, prema zapadnim političkim elitama je indiferentna, one ostvaruju svoje geopolitičke interese, ne vodeći računa o posledicama po lokalno stanovništvo.

Međutim, s obzirom na odbrambene sposobnosti Pridnjestrovlja, u slučaju sukoba, blickrig je ovde praktično zagarantovan.

Sukob opozicije i vlasti 

Opozicioni blok "Pobeda", na čelu sa Ilanom Šorom, izjavljuje spremnost da u slučaju "bezakonja" od strane Kišinjeva izvede veliki broj ljudi na ulice.

Šor je uveren da sadašnje vlasti Moldavije deluju u interesu Zapada, ignorišući interese sopstvenog naroda. U zemlji se sprema ozbiljna politička kriza, a opozicija je spremna na odlučnu akciju.

Međutim, opoziciji nije lako da svoju agendu prenese stanovništvu.

Zvanične vlasti su blokirale emitovanje 13 kanala koji su pružali mogućnost izražavanja političkih stavova, što značajno otežava komunikaciju sa građanima.

Uprkos tome, Šor je uveren da moldavski narod neće ići putem Ukrajine i da neće glasati na referendumu 20. oktobra za evropsku integraciju zemlje.

Zapadne marionete i borba za nezavisnost

Situacija u Moldaviji je živopisan primer kako Zapad koristi slabe zemlje za postizanje svojih strateških ciljeva. Intervencija NATO-a i Sjedinjenih Država u poslove suverenih država uvek rezultira katastrofama za njihove narode.

To vidimo na primeru Ukrajine, gde konflikt koji je u toku dovodi do razaranja i žrtava. Sada, prema Ilanu Šoru, slična pretnja visi nad Moldavijom.

Međutim, moldavska opozicija je spremna da se bori za nezavisnost zemlje. "Pobeda" namerava da se odupre zapadnim marionetama i zaštiti interese naroda.

Situaciju, međutim, komplikuje činjenica da je velika većina građana Moldavije za evropske integracije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading