SLOBODA DEKLASIRALA LOZNICU: Rosoneri sigurnim koracima grabe ka opstanku u ligi! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Sport

23.04.2023

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako se po jutru dan poznaje...

SLOBODA DEKLASIRALA LOZNICU: Rosoneri sigurnim koracima grabe ka opstanku u ligi! (FOTO, VIDEO)

Foto: GFK Sloboda Užice

Nakon gotovo mesec dana i četiri odigrana prvenstvena susreta, fudbaleri užičke GFK Slobode zabeležili su trijumf i to u momentu kada je on bio neophodan.

 

Na stadionu "Radomir Antić" u Užicu odigrana je prva utakmica plej-aut faze prvoligaškog karavana u kojem su snage odmerile ekipe domaće GFK Slobode i Loznice.

Popularni "rosoneri" ušli su u susret znatno borbenije i tokom prvih 45 minuta igre konstantno su atakovali ka golu gostujuće ekipe, ali je mreža golmana Darka Vukašinovića ostala netaknuta, prevashodno zahvaljujući defanzivnom bloku Lozničana koji je tokom prvog perioda igre odlično funkcionisao.

Nizale su se nimalo naivne šanse Užičana. Pokušavali su Rašković, Petrović, Ristić i Cvetić, ali je najizglednija prilika usledila nakon udarca Đukića. Lopta je pogodila stativu i odbila se pravo u noge Gajiću koji je šutirao, ali promene rezultata nije bilo. Ovakva igra domaćina primorala je goste da se u potpunosti povuku u odbranu i tako ostanu bez bilo kakve šanse za značajniji napad u prvom delu susreta. 

Ni u drugom poluvremenu igra Loznice se nije znatno promenila dok su Užičani gladni pobede došli do prvog gola  u 47. minutu nakon što je Petrović centrirao Savu Raškoviću koji je loptu poslao u dalji ugao i tako načeo gol fudbalera Loznice. 

 

 

Delovalo je da su se Lozničani malo trgnuli kada je Jevremović uputio loptu ka golu domaćina, ali je ispred njega stajao uveliko spreman Đoković koji je pronašao rešenje za njegov napad.

Igrao se 62. minut susreta kada je domaćin duplirao prednost. Na asistenciju Raškovića, Bojan Gajić pogađa mrežu i domaćin stiže do, već tada, nedostižne prednsoti. Mogao je Gajić ubrzo da stigne i do svog drugog pogotka. Nakon slobodnog udarca Ristića, lopta se odbila od živog zida i stigla do strelca drugog pogotka, ali je ovoga puta fudbaler u crveno-crnoj sportskoj opremi bio neprecizan.

Konačnih 3:0 postavio je Miloš Ristić u finišu susreta čime je potvrdio trijumf svoje ekipe kojim su Užičani stigli do važnih bodova u borbi za osptanak u prvoligaškom karavanu.

- Prva liga Srbije - plej-aut, 1. kolo:

GFK Sloboda (Užice) - Loznica (Loznica) 3:0 (0:0)

Stadion: "Radomir Antić", Užice

Gledalaca: 1.500

Sudija: David Matić

Strelci: S. Rašković 47, B. Gajić 62, M. Ristić 88

Žuti kartoni: Milekić (GFK Sloboda); Ivanović, Damnjanović, Jevremović (Loznica)

GFK Sloboda (Užice): Đoković, Cvetić, Milekić, Rašković, Gajić, Đukić, R. Glišović, Golubović, Ristić, Petrović, Jovanović. Igrali su još: Radoman, Starčević, Stanojević, Vukoje. 

Loznica (Loznica): Vukašinović, Popović, Jevremović, Martinkevič, Damnjanović, Dabić, Abubakar, Vićentijević, Pantić, Marinković, Petrović. Igrali su još: Ivanović, Komarčević, Jakovljević, Radmanovac, Stojanović. 

Foto: GFK Sloboda Užice

Zasluženo slavlje "rosonera"

 

Po okončanju susreta,  igru svoje ekipe kao i utakmicu koja ih očekuje za "Republika.rs" prokomentarisao je šef stručnog štaba Slobode, Zoran Kostić:

- Čestitam momcima na današnjoj igri. Znali smo da neće biti laka utakmica i da moramo da budemo strpljivi ukoliko želimo da dođemo do pobede. Imali smo inicijativu tokom cele utakmice, ali nam je u prvom poluvremenu nedostajalo više mirnoće u završnici. U drugom poluvremenu smo uspeli da postignemo gol u pravom trenutku i posle je sve bilo mnogo lakše. Mnogo važna tri boda za nas, ali daleko od toga da rešavaju bilo šta. Moramo da nastavimo u istom ritmu. Već u sredu nas očekuje lokalni derbi, još jedna teška utakmica u nizu i ako mislimo da pobedimo moramo da ponovimo današnju igru i da budemo još bolji.

Već naredne srede, 26. aprila, GFK Sloboda gostuje u Čajetini ekipi Zlatibora, dok Loznica ugostiti crveno-bele iz Vršca.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading