NEŠTO SE KRIJE IZA NOVAKOVOG PORAZA! BOGDAN OBRADOVIĆ ZA REPUBLIKU O ISPADANJU ĐOKOVIĆA: Vrućina, teški uslovi, zapadni mediji, iscrpljenost i raspoloženi Popirin

Autor:

Sport

31.08.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Sve se namestilo, ne može ni Nole više da se oporavlja kao ranije" - poručuje čuveni stručnjak

NEŠTO SE KRIJE IZA NOVAKOVOG PORAZA! BOGDAN OBRADOVIĆ ZA REPUBLIKU O ISPADANJU ĐOKOVIĆA: Vrućina, teški uslovi, zapadni mediji, iscrpljenost i raspoloženi Popirin

Foto: Starsport

Novak Đoković i Bogdan Obradović

Novak Đoković je u noći iza nas pružio slab otpor Alekseju Popirinu koji ga je u trećoj rundi US Opena eliminisao pobedom od 3:1 u setovima. Budući da je srpski teniser slavio istim rezultatom ove godine dva puta protiv Australijanca, nije se očekivalo da će se Noletov pohod na odbranu titule u Njujorku završiti u tako ranoj fazi turnira.

Nesvakidašnje je izgledao na terenu olimpijski šampion, a čuveni teniski stručnjak Bogdan Obradović je u razgovoru za Republiku otkrio šta je moglo da utiče na takav ishod.

- Mislim da, to što je bila priča da je imao probleme sa disanjem, oko stomačnog virusa i ostalo, da se Novak umorio od pričanja šta mu se zapravo dešava. Ne znam šta je u pitanju, ali očigledno da ga je to nešto što je bilo zaista iscrpelo. Kad imate neku fizičku boljku, to utiče na nastup, ko zna šta se tu dešavalo, jer je stalno od tih zapadnih medija dobijao kritike - počeo je Obradović i dodao:

Republika

Foto: Starsport

Bogdan Obradović

- Moguće je da ima nešto iza te loše partije, jednostavno nije mogao sebe da nađe, 14 duplih greški, one su bile u određenim ključnim momentima. Tako da je sa te strane zaista imao loš dan, ali bez obzira na sve to, ja mislim da je Popirin ozbiljan protivnik. Osvojio je Montreal i ima užasnu motivaciju kada igra protiv Novaka i nema šta da izgubi, svi u te mečeve ulaze 3 puta opuštenije od Đokovića, što je ozbiljna psihološka prednost. Sve se namestilo, Popirin je bio super opušten, pogađao lopte koje realno inače ne pogađa baš toliko, ali ga je htelo i svaka čast, skidamo kapu. A Novak je imao jedno od najslabijih izdanja, zasićen je možda od prevelikog uspeha, možda mu i treba neki duži odmor, oporavak...

Novak prvi put posle 2017. završava godinu bez Grend Slem titule. Ipak, utisak je da bi, da mu je neko ponudio na početku ove godine olimpijsku medalju i ništa drugo, Srbin to oberučke prihvatio.

- Upravo to. I ja mislim da bi on sve Grend Slemove menjao za Olimpijske igre. On je čak i bio u završetku svih turnira, nije ispadao u prvom kolu, tako da nije to toliko loša sezona koliko se priča. Mislim da su i nenormalni uslovi, vrućine i teško leto uticali, nije ni njemu lako da se više oporavlja na isti način kao ranije. Mislim da je emotivno totalno bio ispražnjen posle Pariza. Alkaraz u finalu, ljudi, jednom u 4 godine se igraju OI, posle toga su svi takmičari totalno iscrpljeni - dodao je teniski stručnjak.

Republika

Foto: Starsport

Obradović kao trener predvodio Srbiju do "salatare"

Vraća se ATP turnir u Beograd, a domaća publika bi ponovo mogla da da Đokoviću preko potrebnu energiju.

- Meni je zaista drago i sve čestitke Savezu i porodici Đoković, gradu Beogradu naravno, svi su tu zaslužni. Mislim da je to jedan ogroman sportski događaj za Beograd, sjajna promocija za grad, Srbiju i naš tenis. Sa ponosom kažem da smo ponovo imali pet igrača u glavnom turniru US Opena. Mi smo zemlja sa nekoliko miliona stanovnika koju sad i preko tog turnira možemo da predstavimo čitavom svetu. Videćemo da li će Novak tu igrati, ja se nadam da hoće i da će obradovati publiku. Mada, mislim da bi bilo preterano i sa njegove strane da nastavlja dalje u istom ritmu... - zaokružio je Bogdan Obradović za Republiku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading