UŽAS: Poznati fudbaler izgubio najvažniju bitku - preminuo je u 39. godini života!

Autor: Vladimir vorih

Sport

01.09.2024

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportski svet je zavijen u crno.

UŽAS: Poznati fudbaler izgubio najvažniju bitku - preminuo je u 39. godini života!

Foto: Pixabay

Sveća

Fudbalski svet je potresen vestima o tragičnoj smrti nekadašnjeg reprezentativca Obale Slonovače, Sola Bamba, koji je preminuo u 39. godini nakon što se iznenada razboleo. Ova vest je šokirala navijače širom sveta, a posebno one u Engleskoj gde je Bamba ostavio neizbrisiv trag.

Sol Bamba je tokom svoje karijere nastupao za brojne klubove, uključujući Pariz Sen Žermen, Danfermlajn, Hibernian, Lester siti, Trabzonspor, Palermo, Lids, Kardif i Midlsbro. Međutim, najveći uticaj ostvario je kao kapiten Kardifa, gde je stekao posebnu naklonost navijača svojim predanim pristupom igri.

Iako je uspešno pobedio rak tokom svoje igračke karijere, njegova prerana smrt je šokirala fudbalsku zajednicu. Bamba je bio poznat po svojoj hrabrosti i odlučnosti kako na terenu, tako i van njega, te je njegov odlazak ostavio prazninu koja će teško biti popunjena.

Bamba je takođe ostavio traga u reprezentaciji Obale Slonovače, gde je odigrao 46 utakmica i postigao jedan gol. Njegov doprinos nacionalnom timu ostaje neizbrisiv deo fudbalske istorije te zemlje čiji je reprezentativac bio od 2008. godine.

 

 

Njegova smrt je izazvala veliku tugu među fudbalerima, trenerima, navijačima i svima koji su poznavali i cenili Bambu kao osobu i profesionalca. Klub Adanaspor je izrazio duboko saučešće porodici i zajednici, ističući Bambin doprinos i uticaj koji je imao na klub u kojem je kao prvi trener radio po dolasku iz engleskog Midlsbroa.

Sol Bamba će zauvek ostati upamćen kao izuzetan fudbaler i ličnost, čiji je životni put prerano prekinut, ali čije će nasleđe živeti kroz sećanja na njegove sportske podvige i ljudske kvalitete.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading