ZAJEDNIČKI SUNOVRAT: Novak i Karlos okončali učešće na US openu! Da li su ovo razlozi neuspeha finalista OI 2024?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.09.2024

06:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Takmičenje u Njujorku prerano su završili.

ZAJEDNIČKI SUNOVRAT: Novak i Karlos okončali učešće na US openu! Da li su ovo razlozi neuspeha finalista OI 2024?

Foto: Profimedia

Velika iznenađenja doneo je ovogodišnji US open. Već u trećoj takmičarskoj rundi Novak Đoković i Karlos Alkaraz su završili učešće na poslednjem grend slem turniru u 2024. godini, čime su širom otvorena vrata pohodu na trofej trenutno vodećem na ATP listi, Istalijanu Janiku Sineru koji ima priliku da se učvrsti na vodećoj poziciji liste najboljih tenisera planete.

Britanski teniser Džek Drejper dao je zanimljivu analizu o utjecaju Olimpijskih igara na rezultate tenisera na US openu. On je istakao da su Novak Đoković i Karlos Alkaraz, i pored svog favorizovanja, ispadanjem pokazali da su emotivno i fizički iscrpljeni nakon učešća na Olimpijadi. Drejper je naglasio da su Olimpijske igre oduzele mnogo snage svim učesnicima, a posebno onima koji su se borili za zlato:

- Njih dvojica su igrali finale Olimpijskih igara. Mislim da im je to oduzelo mnogo snage. Oduzelo je svima mnogo snage, ali oni koji su došli do borbe za zlato su se emotivno ispraznili. Novaku je to bio najveći cilj, prolazak kroz to je bio sigurno emotivni izazov, a onda još i da se odmori i da dođe ovde. Isto važi i za Karlosa. On je uradio mnogo toga ove godine, osvojio je Rolan Garos i Vimbldon. Nisam iznenađen što se verovatno osećaju umorno i emotivno ispijeno. Gledao sam oba meča i mislim da je Van De Zandšulp odigrao na velikom nivou protiv Alkaraza.

Foto: www.profimedia.rs

Drejper zna razloge posrtanja Đokovića i Alkaraza

 

Drejper je istakao da je Novak Đoković imao velike emotivne izazove tokom Olimpijskih igara, te da je prolazak kroz taj period bio zahtevan. Takođe, istakao je da je ista situacija i sa Karlosom Alkarazom, koji je ove godine ostvario zapažene rezultate osvajanjem Rolan Garosa i Vimbldona. Njihovo ispadanje na US openu Drejper je povezao sa njihovim umorom i emotivnim iscrpljenjem nakon Olimpijskih igara.

Britanski teniser je prokomentarisao i meč Novaka Đokovića sa Aleksejem Popirinom, ističući da nije smatrao da je Đoković igrao spektakularno loše, već da je Popirin odigrao sjajno. Drejper je naglasio da trenutno postoji veliki broj tenisera koji su opasni i sposobni da odigraju dobro protiv najboljih na svetu.

Drejperove analize o uticaju Olimpijskih igara na rezultate tenisera na US openu pružaju uvid u kompleksnost teniskih takmičenja i naglašavaju važnost emotivne i fizičke pripremljenosti u vrhunskom sportu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading