UKRAJINA NAPALA MOSKVU DRONOVIMA!

Autor:

Svet

01.09.2024

07:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki broj bespilotnih letelica je oboren!

UKRAJINA NAPALA MOSKVU DRONOVIMA!

Foto: Tanjug/AP, Wallpaper flare

Protekle noći, gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin izjavio je da je oboreno devet dronova koji su leteli ka glavnom gradu Rusije. On je istakao da je jedan od dronova oboren u zoni rafinerije nafte u Moskvi, ali da nema opasnosti po rad fabrike.

Načelnik gradskog okruga Kašira, Mihail Šuvalov, saopštio je da je pokušan napad sa tri drona na Državnu elektranu Kašira u Moskovskoj oblasti, ali da nije bilo povređenih niti materijalne štete, prenosi Interfaks.

Tokom protekle noći, oboreno je čak 26 dronova iznad Brjanske oblasti, više od deset iznad Voronješke, tri iznad Tulske i dva iznad Kurske oblasti, navodi RIA Novosti. Agencija dodaje da su napadi bespilotnih letelica takođe sprečeni u Rjazanjskoj, Lipeckoj i Tvrskoj oblasti.

Od početka napada na Ukrajinu u februaru 2022. godine, Moskva svakodnevno saopštava o napadima ukrajinskih dronova. Ovi napadi predstavljaju ozbiljan izazov za ruske vlasti i bezbednosne snage, posebno kada se uzmu u obzir različite lokacije na kojima su dronovi pokušali da izvrše napade. Obezbeđenje energetskih objekata takođe je od velike važnosti kako bi se sprečili mogući incidenti i očuvala stabilnost u regionu.

Reakcija Moskve na ove napade podrazumeva preventivne mere i obaranje dronova pre nego što stignu do ključnih objekata poput elektrana i rafinerija. Sertifikovane bezbednosne službe su u pripravnosti kako bi delovale brzo i odlučno u slučaju budućih incidenata. Ovo naglašava ozbiljnost situacije i posvećenost ruskih vlasti u zaštiti vitalnih resursa i infrastrukture od napada iz vazduha.

Napadi dronova na Rusiju predstavljaju ozbiljan izazov za bezbednost zemlje, a reakcija vlasti u Moskvi ističe ozbiljnost situacije. Sprečavanje napada na energetske objekte i brza reakcija na pokušaje napada predstavljaju prioritet za ruske bezbednosne snage, dok se istovremeno nastavlja praćenje i analiza situacije kako bi se očuvala stabilnost i bezbednost u regionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading