SRAMOTA, TRAŽIĆEMO PRAVDU NA SUDU! Predsednik POKS-a IZGOREO zbog NEPRAVDE u PARIZU - "Mi tu skalameriju koristimo 10 GODINA!"

Autor:

Sport

31.08.2024

21:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uloženo je vreme i napor, a neko se igra sa tim.

SRAMOTA, TRAŽIĆEMO PRAVDU NA SUDU! Predsednik POKS-a IZGOREO zbog NEPRAVDE u PARIZU - "Mi tu skalameriju koristimo 10 GODINA!"

Foto: Paraolimpijski komitet Srbije

Predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije (POKS) Zoran Mićović izrazio je ogorčenje zbog odluke da se srpskom paraolimpijcu Nebojši Đuriću oduzme srebrna medalja osvojena u bacanju kugle na Igrama u Parizu zbog "neadekvatne" opreme. Mićović je istakao da će POKS potražiti pravdu za Đurića i najavio mogućnost pokretanja sudskog postupka ukoliko žalbe upućene Svetskom paraolimpijskom komitetu ne budu uvažene.

- Pored sjajnog uspeha juče, koji su imali naši sportisti, startovale su stonoteniserke i obezbedile bronzu, a večeras će možda biti i zlato, a onda je nastupio Đurić koji je fenomenalnim nastupom, posle takvog uspeha u Kobe, u Japanu, obezbedio i uzeo srebrnu medalju - počeo je Mićović razgovor za Tanjug.

Mićović je podelio svoje razočaranje i ogorčenje povodom oduzimanja srebrne medalje Nebojši Đuriću, ističući da je ova odluka došla kao hladan tuš nakon sjajnih uspeha srpskih paraolimpijaca na Igrama u Parizu. Naglasio je da je odluka o diskvalifikaciji Đurića došla kao šok, posebno zbog nedostatka konkretnih dokaza i objašnjenja o razlozima za ovakav potez.

- Ta stolica je jedna 'skalamerija' iz koje on baca kuglu i disk, i mi je već koristimo desetu godinu. Đurić je u njoj u Parizu uzeo prošle godine srebro, ove godine uzeo u Kobeu srebro. On je fenomenalan takmičar, nikad nismo imali problema, ta stolica je 70 minuta pre starta takmičenja prošla tehnički pregled i odobrena je i niko nije imao primedbi. Nejasno je na koji način su Iranci uspeli da celu priču zamrse i da optuže Đurića bez ikakvog dokaza, bez opisa, bez bilo kakvog dokumenta - istakao je Mićović.

Foto: Paraolimpijski komitet Srbije

Nebojša Đurić - paraolimpijac kome je oduzeta medalja

Mićović je najavio da će POKS uložiti ogroman napor u borbi za povratak medalje Đuriću, ističući da će biti pokrenuta procedura i da će se tražiti zaštita preko suda ukoliko bude potrebno. Takođe, najavio je da će POKS napraviti studiozan izveštaj o ovoj situaciji i izvestiti nadležno ministarstvo, te da će se nastaviti borba za istinu i pravdu, koristeći sve raspoložive resurse.

- Mi smo uložili ogroman napor. Započeta je procedura jer su oni navodno uložili žalbu. Međutim, to nije bilo tačno, Iranci uopšte nisu uložili žalbu, jer su prethodno morali da bace karton na sto i time daju znak našoj strani da reaguje. Čim je proglašeno da je Đurić osvojio srebrnu medalju, on je pozvan na antidoping test, a istovremeno je dobio jedan papirić kojim se poziva da danas u 10.30. dođe na dodelu srebrne medalje. I sad je odjednom čovek diskvalifikovan. Nema kancelarije kojoj se nismo obratili, čak smo zvali predsednika Međunarodnog paralimpijskog komiteta Endrjua Parsonsa. On prosto nije znao šta da nam odgovori jer nije tehničko lice, ali je pozvao Paraatletski savez i razgovarao s njima. Mi još čekamo da vidimo šta će biti - prepričao je Mićović dramatične događaje i dodao da će POKS nastaviti da se bori za istinu i pravdu.

Organizatori Igara u Parizu nisu detaljno objasnili razloge za diskvalifikaciju Đurića, ostavljajući mnoge nedoumice u vezi sa ovom odlukom. Mićović je istakao da je cela situacija oko "sporne" stolice u kojoj je Đurić obavljao takmičenje izuzetno nejasna, te da se nada da će pravda biti zadovoljena.

Mićović je naglasio da će POKS pružiti punu podršku Đuriću u daljoj borbi za povratak srebrne medalje, ističući da je ovaj paraolimpijac zaslužio da mu se pravda vrati. Takođe, apelovao je na podršku javnosti u ovoj situaciji, ističući da će se POKS boriti do poslednjeg trenutka kako bi se istina o ovom skandalu otkrila i kako bi se Đuriću vratio ono što mu pripada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading