SRBIN I ŠPANAC ISPISALI NOVE STRANICE TENISKE ISTORIJE: Na ovo se čekalo više od pola veka - Đoković i Alkaraz kao Nastase i Eš!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.09.2024

07:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovogodišnji US open se neće pamtiti po osvajaču trofeja.

SRBIN I ŠPANAC ISPISALI NOVE STRANICE TENISKE ISTORIJE: Na ovo se čekalo više od pola veka - Đoković i Alkaraz kao Nastase i Eš!

Foto: printscreen/Instagram/Djoker Nole

Zajednički ispisuju nove stranice teniske istorije

Najbolji teniser u istoriji belog sporta Novak Đoković, kao i trenutno trećeplasirani teniser na ATP listi i momak od kojeg se tek očekuje da zasija u teniskom sportu Karlos Alkaraz pre nešto manje od mesec dana odlučivali su u međusobnom duelu o osvajaču zlatne olimpijske medalje, a sada su morali da se pomire sa činjenicom da su učešće na US openu okončali u ranoj fazi poslednjeg grend slem turnira u 2024. godini.

Navedeno ostvarenje dvojice tenisera ostaće upisano u analima teniskog sporta, s obzirom da se nešto slično nije dogodilo više od pola veka.

US open je ove godine veoma neizvestan, jer je ostao bez drugog i trećeg nosioca pre nego što je završena prva nedelja takmičenja. Ovakav scenario nije viđen od 1973. godine, kada su Ilija Nastase i Artur Eš veoma rano eliminisani iz takmičenja. Ovo je prilika za neko novo lice da osvoji titulu, budući da se poslednji put desilo da šampion odbrani trofej 2008. godine, kada je to uspeo Rodžer Federer.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer je poslednji teniser koji je odbranio trofej na US openu

 

Novak Đoković, nije uspeo da odbrani titulu na US openu. Iako je prvi put osvojio ovaj turnir 2011. godine, od tada nije uspeo da ponovi taj uspeh. Imao je nekoliko prilika da odbrani trofej, ali su ga sprečili Endi Marej, Sten Vavrinka i drugi izuzetno talentovani protivnici. Ove sezone je eliminisan od strane Alekseja Popirina, što je izazvalo iznenađenje među navijačima.

Veoma zanimljiv podatak je da se već dugi niz godina nijedan šampion US opena nije uspeo da odbrani titulu. Poslednji koji je to uspeo bio je Rodžer Federer 2008. godine, kada je dominirao u Njujorku osvajajući pet uzastopnih trofeja. Nakon njega, ni Rafael Nadal, ni Novak Đoković, ni Danil Medvedev, kao ni mnogi drugi vrhunski teniseri, nisu uspeli da odbrane titulu na ovom prestižnom turniru.

Ovogodišnji US open je definitivno pun iznenađenja i neizvesnosti. Sa eliminacijama favorita i crnim nizom šampiona, publika će sigurno biti zainteresovana da vidi ko će na kraju podići trofej. S obzirom na dosadašnje rezultate, možemo očekivati da će se i ove godine na vrhu naći neko iznenađenje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading