BLAMAŽA HRVATA U BERLINU! Španija blickrigom DEKLASIRALA Modrića i ekipu! (VIDEO)

Autor:

Sport

15.06.2024

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Španije savladala je Hrvatsku rezultatom 3:0 (3:0) u prvom kolu Grupe B na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

BLAMAŽA HRVATA U BERLINU! Španija blickrigom DEKLASIRALA Modrića i ekipu! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

"Crvena furija" je oduvala trećeplasiranu selekciju sveta! Ponovio se Hrvatima košmar iz Elčea (2018.) kada su popili “šesticu” od istog rivala. Ovog puta su izabranici Luisa de la Fuentea bili malo blaži, ali daleko brutalniji, jer su već do kraja prvog poluvremena postigli čak tri gola i rešili sve dileme oko pobednika.

Istina, Hrvatska je prva ozbiljnije zapretila na polovini prvog dela, dva puta se u prilikama našao Ante Budimir, međutim, lose je odreagova u obe situacije, te je komšije stigla kazna.

Foto: Tanjug/AP

 

Blickrig španske selekcije usledio je za samo 16 minuta, pošto su u tom periodu čak tri lopte smestili iza Dominika Livakovića! Goleadu je najavio kapiten Alvaro Morata u 29. minutu, kada je istrčao kontru i rutinski poslao loptu po zemlji pored njega za 1:0.

Samo 180 sekundi kasnije, hrvatski golman Hrvatske bio je opet savladan. "Egzekuciju" je izvršio Fabijan Ruiz, koji se odlično oslobodio dvojice čuvara, Brozovića poslao "po burek", a potom pogodio kao na treningu, udvostručivši prednost na 2:0.

Presudni trenutak bio je promašaj Gvardiola u finišu prvog dela, odličnu šansu nije iskoristio štoper Sitija, pa je Hrvate stigla kazna u sudijskoj nadoknadi poluvremena. Igrao se drugi minut zaostalog vremena, kada je Dani Karvahal potvrdio sjajnu formu, koja datira od finala Lige šampiona i meča Reala protiv Dortmunda, zahvativši loptu upućenu od strane Lamina Jamala, za potpuni nokaut Hrvata - 3:0.

Najbolju priliku da postigne počasni gol za Hrvate imao je Bruno Petković u 77. minutu, kada je dosuđen penal posle neopreznog starta Rodrija. Napadač Dinama je promašio, tačnije odbranio je Unai Simon, usledio je centaršut ka njemu i pogodak Petkovića, međutim, poništen je, jer je Ivan Perišić ranije ušao u kazneni prostor prilikom izvođenja najstrože kazne. Majkl Oliver je podigao ruku i dosuđen je ofsajd.

Tempo je splasnuo u nastavku, nije bilo više toliko prilika za promenu rezultata, pa su Španci pobedom započeli učešće na šampionatu Evrope u Nemačkoj, dok će Hrvati popravni imati u drugom kolu protiv Albanije.

S druge strane, "Crvena furija" u narednoj rundi igra novi derbi protiv Italije.

ŠPANIJA - HRVATSKA 3:0 (3:0)

STADION: Olimpijski u Berlinu. SUDIJA: Majkl Oliver (Engleska). STRELCI: Morata 29, Ruiz 32, Karvahal 45+2.

ŠPANIJA: Simon - Karvahal, Le Norman, Naćo, Kukurelja - Rodri (85. Zubimendi), Ruiz, Pedri - Jamal (85. Tores), Morata (67. Ojarzabal), N.Vilijams (67. Merino). Trener: Luis De la Fuente.

HRVATSKA: Livaković - Stanišić, Šutalo, Pogračić, Gvardiol - Brozović, Modrić (64. Pašalić), Kovačić (64. Sušić) - Majer, Kramarić (72. Petković) - Budimir (56. Perišić). Selektor: Zlatko Dalić.

Foto: printscreen/sofascore

 

TOK UTAKMICE

DRUGO POLUVREME

90. minut - Kraj meča: Španija je pobedila Hrvatsku 3:0!

85. minut - Menja De la Fuente. Najmlađi akter turnira Lamin Jamal ustupa mesto Feranu Toresu, dok je Zubimendi zamenio kapitena Rodrija. Zanimljivo, oba kapitena, Moratu i Rodrija, zamenio je selektor Španije.

81. minut - Nema ništa od ponavljanja penala! Ivan Perišić je ranije ušao u kazneni prostor prilikom izvođenja jedanaesterca, koji je zbog toga poništen i dosuđen je ofsajd.

79. minut - GOL!!! Promašio je Petković penal, tačnije odbranio je Simon, ali je lopta opet došla do njega posle centaršuta i zatresao je mrežu. Ipak, izgleda da je Perišić ranije ušao i jedanaesterac se ponavlja! Opet odlučuje VAR soba.

77. minut - PENAL ZA HRVATSKU! Žuti karton za Rodrija, Simon je katastrofalno pogrešio, a vezista Sitija morao da napravi jedanaesterac, iako izgleda da kontakta nije bilo! Čekao je Englez Oliver odluku iz VAR sobe, ali je ostao pri prvobitnoj odluci i pokazao na "belu tačku".

72. minut - Bruno Petković ulazi umesto Andreja Kramarića.

67. minut - Moratu menja Ojarzabal, a Vilijams je ustupio mestu Merinu. 

64. minut - Izlazi povređeni Morata, kod Hrvatske Modrić i Kovačić izlaze, ulaze Mario Pašalić i Sušić. Prethodno je Ivan Perišić zamenio Ante Budimira.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

62. minut - Prete Hrvati, ali sve to izgleda jalovo, odbrana Španije je na visokom nivou.

52. minut - Velika šansa za Jamala, iskosa sa sedam metara je sjajno šutirao, a Livaković još bolje odbranio. Zicer za Špance nije iskorišćen.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na Olimpijskom stadionu u Berlinu!

PRVO POLUVREME

Kraj prvog poluvremena: Španija - Hrvatska 3:0!

45+2 - GOOOOOOOOOOOOOOOL!!!! Dani Karvahal postiže treći gol za Španiju, kakav fijasko Hrvata!!! Najbolji igrač finala Lige šampiona i trijumfa Reala pokazao je sjajnu reakciju posle centaršuta Lamina Jamala za ogromnih 3:0!

Igraće se još dva minuta sudijske nadoknade u prvom poluvremenu.

45. minut - Očajnički udarac Andreja Kramarića iz daljine, neprecizno i daleko od kontrukcije Simonovog gola.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

44. minut - Kukurelja je pokušao da pronađe Pedrija ubačajem, ali se Majer isprečio u poslednjem trenutku i presekao akciju Španaca.

41. minut - Kakva šansa za Joška Gvardiola, posle Majerovog centaršuta zahvatio je loptu fudbaler Sitija i poslao je tik pored stative.

38. minut - Prosto je nokautirao Kovačićev udarac Pedrija, kojeg je pogodila lopta direktno u lice.

32. minut - GOOOOOOOOOL!!!! Fabijan Ruiz duplira vođstvo Španaca. Kakav pogodak, prošetao se kroz odbranu komšija, sa dva lažnjaka prevario Brozovića i udvostručio prednost tima Luisa de la Fuentea - 2:0!

30. minut - Uzvraća Hrvatska preko Kovačića, šutirao je vezista Sitija, da bi Unaj Simon još bolje odbranio njegov pokušaj.

Foto: Tanjug/AP

Alvaro Morata

29. minut - GOOOOOOOL!!! Španija vodi golom Alvara Morate, istrčao je kapiten Crvene furije u kontranapad i mirno pored Livakovića po zemlji poslao loptu u mrežu - 1:0!

22. minut - Ponovo je Ante Budimir bio u šansi, Kovačić je uputio centaršut ka njemu, da bi hrvatski reprezentativac loše odreagovao glavom i šansa je propala.

21. minut - Modrić je dobro dodao Kramariću, ovaj poslao loptu u prazan prostor ka Budimiru, međutim, nije uspeo da je stigne napadač  Osasune.

Treba reći da su Španci veliki dužnici Hrvata, jer su ih savladali i u finalu poslednjeg izdanja Lige nacija, kada su slavili posle boljeg izvođenja penala 5:4 (0:0).

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

17. minut - Slobodan udarac za Hrvate izvešće Luka Modrić. Ipak je prepustio izvođenje Majeru, ali je odbrana Španaca lako intervenisala.

10. minut - Niko Vilijams je centrirao, međutim, slabo je to učinio i prilika da se ozbiljnije ugrozi gol Hrvatske je propala.

6. minut - Španci prvi prete, učinio je to Alvaro Morata koji se izborio za udarac, ali je Dominik Livaković bio na visini zadatka.

1. minut - Meč je počeo!

PRE MEČA

18.00 - Odlična atmosfera je na Olimpijskom stadionu, hrvatski i španski navijači su ispunili tribine do poslednjeg mesta:

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/AP

 

17.58 - Podsetimo se istorijata: Španija je protiv Hrvatske slavila šest puta, naše komšije tri puta, a jednom je bilo nerešeno. Treći put će se dva tima sastati na velikim takmičenjima i treći put na Evropskom prvenstvu. Španija je trijumfovala 1:0 u grupnoj fazi 2012. godine i 5:3 posle produžetaka u osmini finala 2021. godine.

17.55 - U toku je intoniranje himni.

17.53 - Uskoro počinje utakmica na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

UVOD

Fudbalske reprezentacije Španije i Hrvatske otvaraju takmičenje u B grupi na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Biće to poslastica za sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svetu, ujedno, i najzvučnija utakmica od starta šampionata Starog kontinenta. Naročito ako se zna da je B šešir označen kao "grupa smrti", jer se u njoj nalaze dva evropska prvaka (tu je i Italija, uz Špance), dok su komšije trećeplasirana selekcija sa poslednjeg Svetskog prvenstva u Kataru.

Nema sumnje da Hrvati žele osvetu "Crvenoj furiji" za neuspeh sa prethodnog EP, kada su ih upravo Španci zaustavili na startu eliminacione faze, u osmini finala, posle produžetaka u Kopenhagenu, kada je u regularnom delu bilo 3:3, a na kraju 3:5 u korist selekcije sa Iberijskog poluostrva.

Sada Luka Modrić, Joško Gvardiol i ostali hrvatski reprezentativci žele da naprave iskorak na kontinentalnoj smotri i pokušaju da stignu do same završnice, čime bi nadmašili uspehe iz Engleske (1996.), odnosno, Austrije i Švajcarske (2008.) kada su zaustavljeni u četvrtfinalima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading