Evo kako da se sačuvate od velikog telefonskog računa na letnjem odmoru!

Autor:

Biznis

15.08.2024

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pratite ovih pet saveta za bezbrižno letovanje

Evo kako da se sačuvate od velikog telefonskog računa na letnjem odmoru!

Foto: Shutterstock

Letnji odmori su uveliko tu, savršena prilika da pobegnete od svakodnevnice, uživate u istraživanju novih destinacija i delite te specijalne trenutke sa prijateljima i porodicom na društvenim mrežama.. Međutim, ništa ne može da pokvari savršeno putovanje kao iznenadni SMS da ste prekoračili dozvoljeni internet u romingu, a telefonski račun počinje naglo da raste... Upravo zato, da biste u potpunosti mogli da uživate u odmoru, a da vas ne zaboli glava od neočekivanih troškova, pripremili smo vam nekoliko korisnih saveta uz pomoću kojih ćete moći da opušteno skrolujete društvene mreže i budete u stalnom kontaktu sa prijateljima i porodicom, gde god da se nalazite.

Koristite bezbedan WiFi kada god je to moguće

Povežite se na proverene WiFi mreže u hotelima, restoranima, kafićima i barovima kako biste izbegli korišćenje mobilnih podataka kada god možete. Pre nego što se povežete na mrežu, proverite da li je bezbedna - uverite se da je zvanična i zaštićena, kako biste sačuvali lične podatke i uživali u odmoru bez brige od potencijalnog sajber napada.

Uživajte u sadržaju na društvenim mrežama, ali budite pažljivi da ne prekoračite račun

Aplikacije kao što su Instagram, TikTok i Youtube su poznati „potrošači“ internet megabajta. Ako planirate da duže gledate ili delite video sadržaj, to radite kada ste povezani na WiFi mrežu. Na ovaj način ćete izbeći brzo trošenje internet podataka i neprijatna iznenađenja na vašem računu.

Onemogućite automatsko povezivanje na mrežu i isključite mobilne podatke onda kada vam nisu potrebni

U podešavanjima vašeg uređaja onemogućite automatsko povezivanje na dostupne mreže. Umesto toga, bolje je da ručno odaberete mrežu koju želite da koristite, što će vam dati potpunu kontrolu nad mrežama na koje se povezujete i izbeći neplanirane troškove.

Takođe, dok se opuštate na plaži, igrate odbojku, kupate se ili uživate u piću u baru, isključite mobilne podatke u podešavanjima telefona kako biste sprečili automatsko preuzimanje podataka drugih aplikacija, koji mogu ozbiljno da uvećaju vaš račun, a da toga niste ni svesni.

Preuzmite aplikacije za mape koje možete da koristite offline

Dok istražujete nove destinacije tokom odmora, mobilni podaci mogu da se brzo troše, posebno zbog upotrebe aplikacija za mape. Da biste izbegli neplanirane troškove, preuzmite sve potrebne mape pre nego što krenete na put. Na taj način ćete biti biti spremni i imati sve aplikacije na jednom mestu, a da pritom ne trošite mobilni internet.

Aktivirajte roming internet dodatak

Pre nego što krenete na put, obavezno se posavetujte sa vašim mobilnim operatorom o najboljem roming paketu, dodatku ili specijalnoj tarifi za inostranstvo. Ovi paketi često nude povoljnije cene za korišćenje mobilnih podataka, poziva i SMS poruka. Izaberite opciju koja najviše odgovara vašim potrebama i uživajte u odmoru koji ste dugo iščekivali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading