BOGAT JESENJI CIKLUS EDUKACIJA PKS-A: Čak 8.600 privrednika završilo prolećnu obuku! Tek sledi sjajna ponuda (FOTO)

Autor:

Biznis

10.08.2024

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obuke, seminari i radionice... samo su neke od tema kojima će se baviti jesenji polaznici.

BOGAT JESENJI CIKLUS EDUKACIJA PKS-A: Čak 8.600 privrednika završilo prolećnu obuku! Tek sledi sjajna ponuda (FOTO)

Foto: Luka Stanković PKS

Bogat jesenji ciklus edukacija Poslovne akademije Privredne komore Srbije.

Za šest meseci kvalitetne obuke završilo 8.600 privrednika

Nakon uspešno završenog prolećnog ciklusa edukacija kadrova u privredi, koji je pohađalo oko 8.600 polaznika, Privredna komora Srbije (PKS) uveliko priprema jesenju ponudu obuka, seminara i radionica posvećenih temama koje privreda najviše traži, a to su porezi i finansije, samostalno vođenje knjiga, primena propisa i regulativa, digitalizacija, razvoj veština zaposlenih i druge. Sadržaji edukacija inovirani su u skladu sa zahtevima poslovne zajednice, u ponudi je nekoliko novih među kojima i modni dizajn. 

Tradicionalno, najveće interesovanje privreda pokazuje za oblast finansija i poreza, pa će u programu Poslovne akademije biti zastupljene teme u vezi sa prethodnim evidentiranjem PDV-a, knjigovodstveno obuhvatanje proizvodnje u finansijskim izveštajima i njihova analiza, priprema poreskih prijava i poreskog bilansa od stane stambenih zajednica i drugih nedobitnih organizacija. U ponudi je i tradicionalno veoma tražena ’Obuka za samostalno vođenje poslovnih knjiga’, kao i novi atraktivan kurs na temu ’Uvod u forenziku poslovne, finansijske, računovodstvene i poreske dokumentacije’“, objašnjava Mirjana Kovačević, direktorka Poslovne akademije PKS.

Propisi i regulative, po njenim rečima, uvek su aktuelne oblasti koje daju širok spektar tema za edukaciju. Uvek tražene su one posvećene primeni Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorizma, kao i pristupu informacijama od javnog značaja.

“Kao novu specijalizovanu obuku u kalendar smo uvrstili edukaciju ‘Određivanje 0,1% (m/m) SVHC u proizvodima u skladu sa REACH Uredbom i SCIP baza podataka’, namenjenu proizvođačima, izvoznicima, korisnicima koji stavljaju hemikalije i proizvode u promet, savetnicima za hemikalije, a u skladu je sa obavezom prijavljivanja Evropskoj agenciji za hemikalije (ECHA) supstanci koje izazivaju zabrinutost (SVHC) ukoliko se nalaze u proizvodu u koncentraciji iznad 0,1 odsto ili su na Listi kandidata”, dodala je Kovačević.

Kada je reč o propisima i regulativama nova tema je i „Procena rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja“. Ciljna grupa za ovu edukaciju jesu fizička lica i zaposleni u organizacijama koji poseduju licencu za vršenje poslova procene rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanje i žele da se usaglase sa novim rešenjima i usavrše u korišćenju Alata MS Excel za samostalnu izradu Akta o proceni rizika i Plana obezbeđenja.

Za sve koji žele da unaprede znanje u modnom dizajnu, preduzetništvu i marketinga, nezavisno od prethodnog nivoa i vrste obrazovanja, od jeseni u okviru Poslovne akademije PKS, mogu da pohađaju i Akademiju modnog dizajna modne kreatorke Suzane Perić. Polaznici Akademije biće u prilici da prođu celokupan put od inspiracije do realizacije, rade na razvoju svoje individualne stilske estetike, istražuju nove tehnike, materijale i trendove u modnoj industriji i da se bave naprednim temama kao što su kolekcioniranje, modna inovacija, održivost u modnoj industriji, moda u kontekstu cirkularne ekonomije, modni marketing i brendiranje.

„U kontekstu sve izraženije primene veštačke inteligencije, bavimo se i digitalizacijom u različitim poslovnim oblastima. Jedna od tema koju nudimo jeste i primena veštačke inteligencije u razvoju brenda“, navodi Kovačević.

Podseća i na veliki značaj razvoja veština zaposlenih i pozitivan uticaj na razvoj i unapređenje poslovanja.

„Vlasnici kompanija prepoznaju koliki je uticaj edukacije zaposlenih na postizanje uspeha u poslovanju, a posebno stavljaju akcenat na razvoj menadžerskih znanja i veština, jer od njih zavisi motivacija tima da produktivno i kreativno radi, naročito u specifičnim okolnostima. Na ovaj trend Centar za edukaciju PKS odgovorio je bogatom ponudom tema među kojima su poslovna komunikacija,  pregovaranje, rešavanje konflikata, javni nastup, menadžment u praksi...“, poručuje direktorka Poslovne akademije i poziva sve zainteresovane da se prijave i na vreme obezbede mesto na nekoj od veoma kvalitetnih obuka. 

Više informacija o svim edukativnim programima i ponudama PKS dostupno je na linku https://pks.rs/strana/sekcija/kalendar-seminara, a informacije se mogu dobiti i preko mejla edukacija@pks.rs i akademija@akademijapks.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading