ZARAĐUJE SE DO 900 DINARA PO SATU: Novi biznis sve popularniji u Srbiji, a VEOMA JE JEDNOSTAVNO I LAKO

Autor:

Biznis

13.08.2024

22:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potražnja je u svim gradovima

ZARAĐUJE SE DO 900 DINARA PO SATU: Novi biznis sve popularniji u Srbiji, a VEOMA JE JEDNOSTAVNO I LAKO

Foto: Shutterstock

U Srbiji, posebno za vreme praznika i godišnjih odmora, jedna od najtraženijih usluga definitivno je čuvanje dece. Cena bebisiterki je naglo skočila, a osobe sa iskustvom i pedagoškim znanjem teško se pronalaze, što je dovelo do situacije da se na dadilje čeka i po nekoliko nedelja. Ovaj problem je posebno izražen za roditelje koji nemaju rodbinu koja bi im mogla pomoći, te se sve veći broj njih odlučuje na čuvanje dece u čuvaonicama, gde mališane mogu ostaviti na čuvanje svakoga dana, bez zakazivanja i mesečnog upisa.

Čuvaonice kao rešenje za nedostatak bebisiterki

Kako bi rešili problem nedostatka pouzdanih bebisiterki, roditelji sve češće biraju čuvaonice kao rešenje. Ovaj trend je posebno izražen poslednjih godina, što se vidi po povećanju broja čuvaonica širom Srbije, uključujući Beograd, Novi Sad, Kikindu, Šabac, Zaječar, Niš, Kragujevac i druge gradove.

Radno vreme i sadržaj čuvaonica

Čuvaonice obično rade sedam dana u nedelji, od sedam ujutru pa do 22 časa, što posebno odgovara roditeljima koji rade vikendom. Osim toga, neke čuvaonice čak imaju i mogućnost da dete prenoći. Ono što je posebno važno za roditelje je činjenica da nema potrebe za zakazivanjem – jednostavno se plaća usluga i dovodi dete.

U čuvaonicama se organizuju kreativne radionice za decu svih uzrasta, a neke od njih čak imaju i sportske terene za fudbal i košarku. Takođe, često organizuju i tematske radionice sa profesionalcima, poput vajanja, muzike za decu, nauke i reciklaže.

Cene i usluge

Cene čuvanja deteta u čuvaonicama variraju u zavisnosti od lokacije i aktivnosti koje se pružaju deci. Cena se kreće od 600 do 900 dinara po satu, pri čemu je veća ukoliko je detetu obezbeđen obrok. Takođe, važno je napomenuti da većina čuvaonica ne pruža ketering, već roditelji sami donose hranu za svoje mališane.

Iskustva roditelja

Roditelji koji koriste usluge čuvaonica uglavnom imaju pozitivna iskustva, ističući da im se posebno dopada što su deca non-stop zauzeta nekim „dečijim obavezama“ i što imaju priliku da uče i istražuju kroz različite aktivnosti. Takođe, mnoge čuvaonice nude i mogućnost organizovanja rođendanskih proslava za decu.

Sve veća potražnja za čuvanjem dece u čuvaonicama ukazuje na to da ova usluga postaje sve popularnija među roditeljima u Srbiji. Uz raznovrsne aktivnosti, fleksibilno radno vreme i konkurentne cene, čuvaonice predstavljaju sve privlačniju opciju za roditelje koji traže pouzdan način čuvanja svoje dece.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading