Ječmenica: Problemi sa "Vansijem" sve češći, to je nedopustivo

Autor:

Biznis

10.08.2024

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Nedopustivo je da gotovo na svaka dva dana na beogradskom aeordormu pada sistem"

Ječmenica: Problemi sa "Vansijem" sve češći, to je nedopustivo

Foto: ST/N. MANDIĆ

Pomoćnica ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za vazdušni saobraćaj Verica Ječmenica danas je, podovom novog prekida u radu softvera na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“, poručila da problemi kompanije „Vansi“ postaju sve češći, što je nedopustivo za kompaniju takvog renomea i ponovo od njih zatražila objašnjenje.

"Nedopustivo je da gotovo na svaka dva dana na beogradskom aeordormu pada sistem. To je neodgovorno, pre svega prema putnicima, koji ne zaslužuju takav tretman, ali i prema državi sa kojom je kompanija ’Vansi’ sklopila dogovor o koncesiji", rekla je Ječmenica.

Ječmenica je navela da je kompaniju već upozorila "Vansi" i od njih zatražila objašnjenje zbog učestalih problema sa IT sistemom koji dovode do kašnjenja u avio-saobraćaju, te da su obećali rešavanje problema, ali reč, očigledno, nisu održali.

Ona je podsetila da je prošle godine, tokom letnje sezone, zbog problema sa prtljagom, kompanija "Vansi" kažnjena, jer je ministar Goran Vesić odlučio da liberalizuje tržište u skladu sa ugovorom o koncesiji, i da dopusti svim zemaljskim operaterima da rade.

’Vansi’ je, dodala je, zbog toga izgubio taj posao, jer avio-kompanije nisu želele da rade sa njima. 

"To je trebalo da im bude dovoljna opomena da uozbilje svoje poslovanje. Ali, izgleda da nije. Da li je potrebno da nastavimo sa sličnim merama da bi se kompanija ponašala odgovorno? ", upitala je Ječmenica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading