HITNO DA SE UOZBILJE! Vesić o kompaniji "Vansi" nakon najnovijeg kvara na beogradskom aerodromu: "Očekujemo da reše problem sa sistemom"

Autor:

Biznis

11.08.2024

11:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Putnici su platili karte i njima mora da se omogući da uđu na svoj let na vreme"

HITNO DA SE UOZBILJE! Vesić o kompaniji "Vansi" nakon najnovijeg kvara na beogradskom aerodromu: "Očekujemo da reše problem sa sistemom"

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić poručio je danas da se sve češći problemi na aerodromu "Nikola Tesla" sa softverom koji dovode do zastoja u čekiranju putnika na let moraju pod hitno da se reše i da kompanija "Vansi", kao koncesionar, mora da se uozbilji i obezbedi da sistem funkcioniše i u ovakvim situacijama.

"Da se nije dogodio problem sa softverom, mogli bismo da kažemo da je, u odnosu na prošlu godinu, kada je bilo problema sa prtljagom, situacija na beogradskom aerodromu ove sezone protekla bez većih problema posebno ako se ima u vidu da je najfrekvetniji saobraćaj izmedju 15. jula i 15. avgusta", rekao je Vesić za TV Prvu.

Podsetio je da je prošlog leta liberalizovano tržište zemljaskih operatera, u skladu sa ugovorom o koncesiji, pa o prtljagu sada vodi računa britanska kompanija "Menzeis" i da ove godine problema više nema.

"Tražili smo više puta objašnjenje od 'Vansija', pa i juče nakon poslednjeg iskakanja sistema. Nedopustivo je da se to dešava, oni imaju obavezu da poseduju 'bekap' sistem, koji mora da radi kada glavni sistem zakaže", istakao je Vesić.

On je naglasio da kompanija "Vansi" mora da normalizuje svoj rad, na šta je obavezna ugovorom o koncesiji, kao i da obezbedi redovan avio-saobraćaj.

Dodao je da problemi nisu izazvani većim brojem letova sa beogradskog aerodroma. 

"Ove godine skoro da nema novih linija Er Srbije, ako se izuzme linija za Mostar, jer se naša ekspanzija i zauzimanje tržišta dogodilo prethodne dve godine tako da to svakako nije izgovor", rekao je Vesić.

Republika

Foto: Tanjug/JADRANKA ILIĆ

Goran Vesić

On je naglasio da"Vansi" mora da se ponaša odgovorno i da treba da zna da će Srbija insistirati na tome da svoje obaveze poštuju. 

"Putnici su platili karte i njima mora da se omogući da uđu na svoj let na vreme", podvukao je Vesić.

Ministar je najavio i sastanak sa rukovodstvom "Vansija" koji bi trebalo da se održi naredne nedelje, na kojem će im, kako kaže, biti jasno stavljeno do znanja šta se od njih očekuje.

"Prošle godine rešili smo problem tako što smo ih, praktično izbacili iz posla zemaljskog operatera, odnosno uveli smo konkurenciju. Srbija neće dozvoliti na naši putnici imaju drugačiji tretman od putnika bilo gde u svetu. Kompanija mora da se ponaša bolje i da radi svoj posao u skladu sa ugovorom. Jedno od pitanja koje imam za njih je zašto natpisi na srpskom jeziku ma aerodromu nisu na ćirilici", zaključio je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading