RUSIJA ULOŽILA PREKO TRI MILIJARDE DOLARA U SRPSKU PRIVREDU! Lavrov: Prijateljski i srdačni odnosi Putina i Vučića temelj dobre bilateralne saradnje

Autor:

Biznis

15.08.2024

08:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moskva ceni čvrstinu predsednika Vučića u suprotstavljanju pokušajima Zapada da organizuje obojenu revoluciju u Srbiji

RUSIJA ULOŽILA PREKO TRI MILIJARDE DOLARA U SRPSKU PRIVREDU! Lavrov: Prijateljski i srdačni odnosi Putina i Vučića temelj dobre bilateralne saradnje

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Obim ukupnih direktnih ruskih investicija u srpsku privredu u 2023. godini iznosio je više od tri milijarde dolara, saopštila je pres-služba Ministarstva industrije i trgovine Rusije.

"Spremni smo da i u budućnosti podržavamo međusobno korisne inicijative, uključujući i one koje podrazumevaju stvaranje zajedničkih proizvodnih kapaciteta u Srbiji, pogotovo što imamo odgovarajuću regulatornu bazu", rekao je ruski ministar industrije i trgovine Anton Alihanov nakon sastanka sa potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom.

Alihanov je istakao da se zajednički projekti u oblasti železničke i automobilske industrije i energetike, hemijske industrije, digitalnih tehnologija i drugih industrija realizuju uobičajeno.

Strane su razgovarale i o jačanju trgovinskih i industrijskih veza, između ostalog i po liniji BRIKS-a.

Republika

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Aleksandar Vulin

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin, koji se nalazi u zvaničnoj poseti Moskvi, sastao se juče i sa ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovom.

Lavrov je istakao da Moskva ceni čvrstinu predsednika Srbije Aleksandra Vučića u suprotstavljanju pokušajima Zapada da organizuje obojenu revoluciju u Srbiji.

Vulin i Lavrov su se saglasil da je bilateralna saradnja Srbije i Rusije veoma dobra i da se razvija na svim nivoima, prvenstveno zahvaljujući prijateljskim i srdačnim odnosima predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (25)

Loading
Caca

15.08.2024 08:14

Srbija i Rusija su dve prijateljske zemlje sa izuzetnom saradnjom!

Strahinja

15.08.2024 08:16

Srbi i Rusi braća zauvek!

Ika

15.08.2024 08:19

Rusija I Srbija imaju odlučne poal9vne i prijateljske odnose.

Pedja

15.08.2024 08:20

Naše prijateljstvo je veliko i čelično nema predaje idemo napred