SRBI SE GOTOVO TUKU ZA OVO RADNO MESTO: Nije ni čudo kada je PLATA 5.000 EVRA

Autor:

Biznis

13.08.2024

23:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uslov je solidno iskustvo

SRBI SE GOTOVO TUKU ZA OVO RADNO MESTO: Nije ni čudo kada je PLATA 5.000 EVRA

Foto: pixabay.com

Rad na brodu pruža različite mogućnosti zapošljavanja u sektoru restorana i bara. Pozicije poput osobe koja je zadužena za svedski sto ("buffet steward/ess") i konobar sa malo iskustva (junior waiter/ess) zahtevaju određeno znanje engleskog jezika i iskustvo u ugostiteljstvu. Zarade na ovim pozicijama kreću se od 1.520 evra do 2.132 evra mesečno, uz mogućnost dodatnih bakšiša za naprednije pozicije kao što je konobar (waiter/ess), gde mesečna plata može dostići i 3.045 evra.

Pozicije u kulinarstvu

Za one sa iskustvom u kulinarstvu, mogućnosti su još raznovrsnije. Pozicije poput osobe koja je na srednje menadžerskoj poziciji i zadužena je za jedan deo kuhinje (chef de partie) i asistenta u okviru određenog dela kuhinje (demi cook) zahtevaju veliko iskustvo i napredno znanje internacionalne kuhinje, a zarade se kreću od 1.500 evra do 3.350 evra mesečno. Pica majstori i kuvari na nižim pozicijama takođe mogu očekivati plate od 925 evra do 2.250 evra, u zavisnosti od nivoa znanja i iskustva.

IT sektor

IT stručnjaci su u velikoj potražnji na brodovima. Pozicije u IT hijerarhiji nude značajne zarade, od 3.800 evra do 5.000 evra mesečno za IT senior officer, dok pozicije na početnoj ili srednjoj poziciji u informacionim tehnologijama (IT officer) ili osoba na početnoj ili srednjoj poziciji (IT assistant officer) nude zarade od 1.400 evra do 2.700 evra mesečno, uz uslov da imaju solidno iskustvo i napredno znanje engleskog jezika.

Tehničke pozicije

Poslovi u produkciji i na tehničkim pozicijama takođe nude solidne zarade koje mogu dostići i 3.300 evra mesečno, uz odgovarajuće iskustvo. Tehničar rasvete (lighting technician) i scenski tehničar (stage crew) su pozicije koje privlače pažnju svojim zaradama i dinamičnim radnim okruženjem.

Foto sektor i čistačice

Pozicija fotografa sa naprednim znanjem engleskog jezika i iskustvom može doneti zaradu od 1.200 evra mesečno, uz dodatne provizije. Čistačica (housekeeping) pozicije nude plate od 1.065 evra do 2.435 evra mesečno, pružajući stabilne opcije za one sa iskustvom u hotelijerstvu. Sve u svemu, rad na brodu pruža raznolike mogućnosti zapošljavanja sa atraktivnim zaradama za različite nivoe iskustva i stručnosti.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading