SVET SE DIVI PETRUŠEVU! Renomirani ESPN ga umesto u Zvezdu šalje u NBA!

Autor:

Sport

15.08.2024

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajne partije na OI nisu prošle nezapaženo

SVET SE DIVI PETRUŠEVU! Renomirani ESPN ga umesto u Zvezdu šalje u NBA!

Foto: Profimedia

Filip Petrušev

Izvanredan utisak ostavio je Filip Petrušev igrajući za reprezentaciju, od prvog dana priprema, pa sve do poslednjeg meča za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama.

Negde na turniru u Abu Dabiju stigla je informacija da se Vezenkov vratio u Pirej, što je otvorilo mogućnost odlaska Petruševa u drugi klub, ali njegove fenomenalne partije u Francuskoj samo su otežale da taj novi klub bude Crvena zvezda.

Mladi košarkaš koji igra na poziciji krilnog centra, a često i na "petici", jedina je kockica koja fali u Sferopulosovom mozaiku obojenom srpskom trobojkom. U redove crveno-belih već su se vratili Nikola Kalinić i Ognjen Dobrić, a klub je pojačao i reprezentativac koji se dokazao u Megi Uroš Plavšić.

Međutim, neće crveno-belima biti nimalo lako da ga vrate u svoje redove, pošto su njegove igre su oduševile i Amerikance, pa je ESPN napravio listu od sedam igrača koji su zaslužili da se nađu u NBA, među kojima se našao i Filip Petrušev.

Republika

Foto: Starsport

Filip Petrušev u dresu Crvene zvezde

Na toj listi su Geršon Jabusele, Matijas Lesor (Francuska), Džoš Hokinson (Japan), Vili Ernangomez (Španija), Karlik Džons (Južni Sudan), Bruno Kaboklo (Brazil) i – Filip Petrušev (Srbija).

– Petrušev ima tek 24 godine i upisao je samo 10 minuta u NBA prošle sezone. Bio je trejdovan dva puta pre nego što su ga Kingsi otpustili i pre nego što je potpisao za Olimpijakos u Grčkoj. Na Olimpijskim igrama je imao 10 poena po utakmici i 23 minuta po meču. On bi, možda, ponovo mogao da se oproba u NBA dok ulazi u najbolje godine. Tim koji igra u visokom tempu kao Indijana bi mogao da bude idealan za njega – piše u tekstu ESPN.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading