POTPISANO JE! Ova grupa građana Srbije DOBIJA BESPLATNE VAUČERE

Autor:

Biznis

12.08.2024

21:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pošta Srbije kao partner u brizi za porodice

POTPISANO JE! Ova grupa građana Srbije DOBIJA BESPLATNE VAUČERE

Foto: shutterstock

Putovanje

Danas je Ministarka za brigu o porodici i demografiju, Milica Đurđević Stamenkovski, potpisala Memorandum o saradnji sa JP „Pošta Srbije“ kako bi omogućila dopremanje vaučera za banjsko lečenje, apoteke i jednokratnu finansijsku pomoć licima obolelim od retkih bolesti. Ovaj sporazum će omogućiti da više hiljada adresa širom Srbije dobije neophodnu podršku.

Pošta Srbije kao partner u brizi za porodice

Ministarka je istakla značaj saradnje sa JP „Pošta Srbije“, naglašavajući da ova institucija, koja ima skoro dva veka tradicije u Srbiji, deli brigu o porodici i daje doprinos u obezbeđivanju vaučera. Potpisani memorandum će omogućiti brže i efikasnije dopremanje vaučera, čime će se olakšati proces podrške obolelim osobama.

Memorandum o saradnji za brže dopremanje vaučera

Potpisivanje Memoranduma o saradnji između Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i JP „Pošta Srbije“ predstavlja korak ka efikasnijem sistemu podrške licima obolelim od retkih bolesti. Ovaj sporazum će omogućiti da vaučeri brže stignu do korisnika, pružajući im neophodnu pomoć u procesu lečenja i finansijskoj podršci.

Ministarka Milica Đurđević Stamenkovski je jasno istakla da je ova saradnja od izuzetnog značaja za sve obolele osobe i njihove porodice, te da će omogućiti efikasniju distribuciju vaučera širom Srbije.

Potpisivanje Memoranduma o saradnji u zgradi muzeja JP „Pošta Srbije“ označava početak jedne nove faze u podršci licima obolelim od retkih bolesti, pružajući im nadu i olakšavajući im put ka lečenju i oporavku.

Odlična vest

Ovo je odlična vest, ako imamo u vidu da je ministar turizma i omladine Husein Memić pre nekoliko dana izjavio je da je država u ovoj godini podelila 100.000 vaučera za odmor u Srbiji, koji su jedan od vidova pomoći domaćem turizmu, ali da postoje i realne potrebe drugih sektora u privredi i realne mogućnosti budžeta, zbog čega za sada nema garancije da će ove godine biti novih serija vaučera za putovanja.

On je za list "Politika" rekao da je uloga vaučera, čija je vrednost ove godine povećana sa 5.000 na 10.000 dinara, da doprinese razvoju domaćeg turizma, ali da su oni samo jedan stub razvoja domaće turističke privrede.

Kaže i da u Ministarstvu sprovode desetine drugih projekata usmerenih na razvoj turizma sa posebnim fokusima na seoska domaćinstva, podizanje hotelskih i ugostiteljskih kapaciteta i suzbijanje sive ekonomije.

"U prvih pola godine ostvareno je rekordnih milion dolazaka i domaćih turista, što je za 5,8 odsto više nego u istom periodu protekle i 3,2 miliona noćenja, što je za 6,3 odsto više nego u prvom polugođu protekle godine. Navedene informacije nam govore da su programi dodele vaučera imali dobar uticaj na domaći turizam, kao i da su naši građani otkrili turističke bisere u svojoj sopstvenoj zemlji", zaključio je Memić.

Vaučeri su bili ideja koja je podstakla naše građane da istražuju lepote svoje zemlje i novac ostave u njoj. Ovu priliku najviše su koristili naši najstariji građani, kojima je posebno bila privlačna ponuda koju ima banjski turizam u Srbiji.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading