MUNJEVITA AKCIJA RUSIJE! Najmoćnije zemlje sveta napravile OPASNU grešku, sad je Putin na potezu! Zapadu se ne piše dobro!

Autor:

Svet

13.06.2024

19:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparolka ruskog Ministarstva je rekla novinarima da je Zapad zaražen rusofobijom

MUNJEVITA AKCIJA RUSIJE! Najmoćnije zemlje sveta napravile OPASNU grešku, sad je Putin na potezu! Zapadu se ne piše dobro!

Foto: Tanjug/AP Sergei Guneyev

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je danas da su pokušaji Zapada da uzme prihod od zamrznute ruske imovine kriminalni i da bi doveli do odgovora Moskve koji bi bio vrlo bolan za Evropsku uniju.

G7 i Evropska unija razmišljaju kako da iskoriste dobit ostvarenu zamrznutom ruskom imovinom na Zapadu kako bi Ukrajini dali veliki zajam kako bi se osiguralo finansiranje Kijeva za 2025. godinu.

Zaharova je u četvrtak takođe pretnjom odgovorila na inicijativu dela članica Unije da se ruskim diplomatima ograniči kretanje.

Foto: Profimedia

Vladimir Putin i Marija Zaharova

"Zapad zaražen rusofobijom"

Portparolka ruskog Ministarstva je rekla novinarima da je Zapad zaražen rusofobijom i da će Moskva poduzeti protivmere ako takva ograničenja budu uvedena.

Rusija će odgovoriti na sva ograničenja kretanja koja evropske zemlje njenim diplomatama, najavila je Zaharova.

U pismu visokom predstavniku EU za spoljnu politiku Žozepu Borelju, osam ministara spoljnih poslova Evropske unije pozvalo je EU da zabrani ruskim diplomatima slobodno kretanje po Uniji i ograniči ih na zemlje u kojima su akreditovani.

Foto: Tanjug/AP

Žozep Borelj

Podsetimo, u deklaraciji "Uz Ukrajinu do pobede", koju je Parlamentarna skupština NATO usvojila na sastanku u bugarskoj prestonici Sofiji, Alijansa apeluje na članice da dozvole Kijevu upotrebu zapadnog oružja protiv Rusije.

- Došlo je vreme da se ukinu određena ograničenja za upotrebu dostavljenog oružja - rekao je generalni sekretar NATO, Jens Stoltenberg.

On je apelovao na sve saveznike da razmotre upotrebu oružja koje su isporučili protiv ciljeva u Rusiji, navodeći posebno kao razlog teške borbe u Harkovskoj oblasti na ruskoj granici.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading