RUSIJA NAJAVILA OSVETU NESAGLEDIVIH RAZMERA! Zaharova zagrmela: "SAD i Britanija će skupo platiti"

Autor:

Svet

19.05.2024

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija će odgovoriti na zadiranja na njenoj teritoriji

RUSIJA NAJAVILA OSVETU NESAGLEDIVIH RAZMERA! Zaharova zagrmela: "SAD i Britanija će skupo platiti"

Foto: Tanjug/AP

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, izjavila je danas da Rusija upozorava SAD, EU i Kijev da se igraju vatrom u vezi sa terorističkim napadima ukrajinske vojske.

Ona je istakla da je režim u Kijevu pokrenuo masovni napad bespilotnim letelicama i pomorskim dronovima na Krim, Krasnodarski kraj i druge ruske regione, te da će Rusija odgovoriti na zadiranja na svoju teritoriju.

Zaharova je naglasila da iza ovih napada zapadnim oružjem stoje SAD i Velika Britanija, koje, kako je navela, upravljaju ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim.

Ona je takođe istakla da će Rusija sve nezakonite radnje zaplene svoje imovine klasifikovati kao direktnu pljačku i kršenje međunarodnog prava.

Estonski parlament podržao inicijativu za zaplenu ruske imovine

U vezi sa odlukom estonskog parlamenta da podrži inicijativu za zaplenu ruske imovine koju je Talin zamrzao u korist Ukrajine, Zaharova je rekla da će Rusija sve nezakonite radnje zaplene ruske imovine kvalifikovati kao direktnu pljačku i kršenje odredbi međunarodnog prava.

Ona je istakla da bi ova zakonodavna inicijativa, ukoliko stupi na snagu, uništila princip nepovredivosti privatne svojine, što bi predstavljalo istorijski presedan.

Rusija oštro osuđuje inicijative za zaplenu imovine

Tokom posete ruskog predsednika Vladimira Putina Kini, dve zemlje su u zajedničkom saopštenju oštro osudile "inicijative za zaplenu imovine i imovine stranih država".

Zaharova je istakla da su Rusija i Kina ukazale na pravo takvih država da preduzmu uzvratne mere u skladu sa međunarodnim pravnim normama, te da će Rusija neizostavno rukovoditi ovim pravom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading