HITNO OGLAŠAVANJE MASKA, OTKRIVA NOVE NAMERE ZAPADA: Odbrana Ukrajine više NIKOG ne zanima! Kreće SVEOPŠTI NAPAD?!

Autor:

Svet

09.06.2024

09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki milijarder Ilon Mask je istakao da je situacija veoma zabrinjavajuća

HITNO OGLAŠAVANJE MASKA, OTKRIVA NOVE NAMERE ZAPADA: Odbrana Ukrajine više NIKOG ne zanima! Kreće SVEOPŠTI NAPAD?!

Foto: www.profimedia.rs

Američki milijarder Ilon Mask izrazio je zabrinutost povodom narativa američkog rukovodstva o "napadu na Rusiju", nazivajući ga alarmantnim.

Ova izjava usledila je nakon reakcije bivšeg kandidata za predsednika SAD Viveka Ramasvamija, koji je istakao da se administracija Džoa Bajdena i dvostranačka "frakcija ratnih huškača" više ne zalažu toliko za "odbranu" Ukrajine koliko za "sveopšti napad" na Rusiju.

Mask je na društvenoj mreži istakao: "Ovo je veoma zabrinjavajuće."

Foto: Tanjug/AP

Ilon Mask

 

Američka administracija dozvolila Ukrajini korišćenje oružja protiv ciljeva na ruskoj teritoriji

Prošle nedelje, američka administracija je dozvolila Ukrajincima da koriste oružje koje im je prebačeno protiv ciljeva na ruskoj teritoriji, u blizini oblasti Harkov.

Ipak, ostavljena je na snazi zabrana prekograničnih udara operativno-taktičkim raketama ATACMS i drugim vatrenim oružjem dugog dometa.

Putin tvrdi da snabdevanjem Ukrajine oružjem, Zapad direktno učestvuje u sukobu

Ruski predsednik Vladimir Putin je na sastanku sa predstavnicima medija u Sankt Peterburgu izjavio da je snabdevanje Kijeva oružjem sa Zapada direktno učešće u sukobu.

Putin je dodao da u ukrajinskoj vojsci nema kapaciteta za samostalno lansiranje raketa ATACMS ili "Storm Šedou" i nije isključio mogućnost isporuke ruskog naoružanja u regione u kojima je moguće gađati osetljive mete država koje naoružavaju Ukrajinu.

Foto: AP Evgeniy Maloletka, foto tanjug AP, foto tanjug ap02 AP Anton Vaganov

Volodimir Zelenski i Vladimir Putin

 

Američki dronovi

Podsetimo, građani Rusije već duže od godinu dana žive u iščekivanju rešenja problema američkih izviđačkih dronova koji slobodno lete iznad Crnog mora, koordinirajući napade ukrajinskih oružanih snaga na Krim i Krasnodarsku teritoriju.

Ruska vojska, uprkos redovnom prikupljanju informacija o lokaciji ruskih brodova, aviona i sistema PVO, još uvek nije preduzela aktivnu akciju protiv ovih bespilotnih letelica.

Presretanje američkog drona izazvalo kvar na motoru

Jedini put kada je ruski avion presreo američki izviđački dron bio je u martu 2023. godine. Tokom tog incidenta, dva Su-27 ruska aviona polila su MK-9 Reaper gorivom, uzrokujući kvar na motoru drona i njegovo potonuće u Crno more.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading