NESTVARNA SCENA U ATINI: Juče nebo potpuno narandžasto, a pogledajte DANAS kako izgleda prestonica Grčke (VIDEO)

Autor:

Svet

24.04.2024

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Objavljeni su snimci neobične pojave

NESTVARNA SCENA U ATINI: Juče nebo potpuno narandžasto, a pogledajte DANAS kako izgleda prestonica Grčke (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/Guardian News

Neobična pojava iznenadila je jutros stanovnike prestonice Grčke, Atine. Vazduh i nebo u glavnim gradom Grčke bilo je potpuno žuto i narandžasto, a sve je izgledalo apokaliptično.

Atinu je prekrila prašina iz Sahare, tj, severne Afrike i nije se mogao videti ni prst pred okom.

O prizoru "narandžastog vela" u glavnom gradu Grčke priča ceo svet. Mnogi ljudi su otišli u bolnice zbog respiratornih problema, a starijim ljudima i ugroženim kategorijama stanovništa je savetovano da ne izlaze napolje bez preke potrebe.

Čitav prizor neodoljivo podseća na scene iz nekog naučnofantastičnoig filma o Marsu. Kako kažu meteorolozi, temperature će postati više u narednom periodu, a prašina iz Afrike počeće tokom dana da se sleže na tlo.

Kako su meteorolozi najavili, snažan ciklon, koji se sa severa Afrike prebacio preko Mediterana, juče je doneo ogromne količine čestica peska i prašine iz Sahare.

Pesak je stigao ciklonom i snažnim južnim strujanjem, a pošto je širom Grčke bilo i kiše, ona je bila prljava, odnosno obojena česticama pustinjskog peska i prašine.

U znatno manjoj količini u odnosu na Grčku, pesak je stigao u utorak i do Srbije, a s obzirom na to da je padala kiša, ona je i nad Srbijom bila prljava, odnosno obojena, a što je može najviše videti na vozilima nakon prestanka padavina.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading