SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO INDONEZIJU!

Autor:

Svet

05.05.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epicentar potresa se nalazio na dubini od 34 kilometra

SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO INDONEZIJU!

Foto: Printscreen/Twitter/EMSC

Zemljotres u Indoneziji

Kako se saznaje, zemljotres jačine 6,1 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je Indoneziju.

Prema informacijama Evropskog mediteranskog seizmološkog centra (EMSC), epicentar potresa se nalazio na dubini od 34 kilometra, između gradova Sorong i Amahai.

Ova vest je izazvala zabrinutost širom regiona i širom sveta, s obzirom na česte prirodne katastrofe koje pogađaju Indoneziju.

Kao zemlja koja je često pogođena zemljotresima, Indonezija je razvila visok nivo pripremljenosti i reagovanja na prirodne katastrofe.

Vlasti i lokalne zajednice redovno sprovode vežbe evakuacije i obuku za postupanje u slučaju zemljotresa, čime nastoje da smanje rizik od štete i žrtava.

Trenutno nema izveštaja o eventualnoj šteti ili žrtvama. Međutim, dok se situacija bude razvijala, nadležne službe će vršiti procenu eventualne materijalne štete i pružati pomoć ugroženom stanovništvu.

Zemljotresi imaju dubok i dugotrajan uticaj na zajednice koje ih dožive.

Strah, gubitak imovine i poteškoće u obnovi su samo neki od izazova sa kojima se ljudi suočavaju nakon ovakvih događaja.

Važno je pružiti podršku ljudima koji su možda pogođeni zemljotresom i osigurati im neophodnu pomoć u obnovi njihovih života.

Vlasti i međunarodne organizacije će pažljivo nadgledati situaciju i pružati pomoć tamo gde je potrebna.

Očekuje se da će detaljnije informacije o posledicama zemljotresa biti dostupne u narednim satima, dok se situacija bude razvijala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading